Πλήρης υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας

Πλήρης υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας

Η Αμερικανίδα πρέσβης στην Αλβανία Yuri Kim επισκέφθηκε χθες τα κεντρικά του Δημοκρατικού Κόμματος με σκοπό να συναντήσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα.

Σε δήλωσή της στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΔΚ η Kim δήλωσε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον.

«Μοιράστηκα με τον πρόεδρο Μπασά ότι η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στη συνέχιση και τη στενότερη συνεργασία με το ΔΚ», δήλωσε η Kim.

Επίσης και η ίδια πρόσφερε υποστήριξη στον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, στην εσωτερική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον πρώην πρόεδρο Σαλί Μπερίσα.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το ΔΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μια διαδικασία μετάβασης, αλλά ελπίζουμε ότι θα βγει πιο δυνατό και πιο ενωμένο, για να επιστρέψει και να κερδίσει ξανά τις εκλογές», είπε η Kim.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς «ανεξαρτήτως βαθμού, επιπέδου ή κόμματος».

Τέλος επιβεβαίωσε ότι το ΔΚ θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο και θα είναι μέρος της στην μεταρρύθμιση της διοικητικής διαίρεσης μεταρρύθμισης, αλλά και άλλων μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου