Ο Ράμα επιθυμεί την άμεση ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και την αναγνώριση του Κοσόβου

Ο Ράμα επιθυμεί την άμεση ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ και την αναγνώριση του Κοσόβου

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε στη 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι η Αλβανία πληροί τις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδικασία αντιπροσωπεύει μια άγκυρα για το μέλλον της Αλβανίας, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει την διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης.

«Η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αντιπροσωπεύει μια άγκυρα για το μέλλον της Αλβανίας και δεν μπορούμε να περιμένουμε την πρώτη Διακυβερνητική Διάσκεψη σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση.

Το είπα στα Τίρανα και στις Βρυξέλλες θέλω να το επαναλάβω εδώ. Η Αλβανία είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό, αναμένει από την ΕΕ να αναλάβει τον ρόλο της.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μια πανπεριφερειακή φιλοδοξία. Θα άλλαζε ριζικά την περιοχή. Εργαζόμαστε για την εφαρμογή των 4 θεμελιωδών ελευθεριών της ΕΕ μέσω της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια».

Είναι το σημάδι της διαδικασίας της κυριαρχίας στην περιοχή. Θα αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή, θα βοηθήσει στην επίλυση των συγκρούσεων. Η ιστορία του ΟΗΕ είναι η ιστορία της αδιάλειπτης ανάπτυξης. Αυτή η Συνέλευση δεν θα είναι πλήρης χωρίς μία από τις χώρες της περιοχής μας, τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ράμα καλώντας επίσης τις χώρες να αναγνωρίσουν το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ράμα δηλώνει σίγουρος πως η Αλβανία είναι έτοιμη για την ΕΕ όταν συνεχίζει να καταπατά κάθε θεμελιώδες δικαίωμα των Ελλήνων της μειονότητας.

Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας, θα μπορούσε να συντελεστεί, αφού προηγηθεί ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και των υπολοίπων ελευθεριών της ΕΕΜ. Μέχρι στιγμής τίποτε από αυτά δεν γίνεται και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί την μελλοντική ύπαρξή της στην χώρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου