«Η Αλβανία δεν πληρώνεται για τους Αφγανούς» δήλωσε ο Ράμα, θέλοντας να διαψεύσει τον Μακρόν

«Η Αλβανία δεν πληρώνεται για τους Αφγανούς» δήλωσε ο Ράμα, θέλοντας να διαψεύσει τον Μακρόν

Σε συνέντευξή του προς τα γαλλικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα μίλησε για τους Αφγανούς που έχουν καταφύγει στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον δημοσιογράφο Luiz Seiller, ο Ράμα αρνήθηκε τα λόγια του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε πως η Αλβανία πληρώνεται για την διαμονή τους.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο ακριβώς για αυτό, ο Ράμα είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αναληθές». Προσθέτοντας ότι οι Αφγανοί που έφτασαν στην Αλβανία, εργάστηκαν στη χώρα τους σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιωτικές εταιρείες και ότι μερικοί από αυτούς καλύπτουν τα έξοδά τους, τονίζοντας όμως ότι το αλβανικό κράτος δεν έχει λάβει ούτε ένα λεπτό για τους Αφγανούς.

Μεταξύ των άλλων, ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης είπε ότι γίνεται δουλειά για την ένταξή τους στην κοινωνία, καθώς ορισμένοι από αυτούς μπορεί να παραμείνουν για πάντα.

«Μερικοί από αυτούς είναι δημοσιογράφοι και τεχνικοί και εξετάζουμε τη δυνατότητα της ενσωμάτωσής τους στο σύστημα μέσων μας», δήλωσε ο Ράμα.

Επί της ουσίας ο Ράμα βγάζει ψεύτη τον Γάλλο πρόεδρο και ταυτόχρονα θέλει να περάσει τόσο στην αλβανική κοινωνία, όσο και στο εξωτερικό, την «μεγαλοψυχία» του, η οποία αν δεν έχει ανταμείψει το αλβανικό δημόσιο, οι ΜΚΟ του Σόρος σίγουρα θα έχουν προσφέρει στον ίδιο και στους συνεργάτες τους κανένα δωράκι.

Τέλος, η ενσωμάτωση τον Αφγανών στην αλβανική κοινωνία, έχει προαναφερθεί από τον δήμαρχο Τιράνων, επίσης φίλο των Σόρος και στενό συνεργάτη του Ράμα, από την αρχή της κρίσης στο Αφγανιστάν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου