Αύξηση των κρουσμάτων Covid - 19 στην Αλβανία και πτώση των εμβολιασμών

Αύξηση των κρουσμάτων Covid - 19 στην Αλβανία και πτώση των εμβολιασμών

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής στην χώρα έχουν διενεργηθεί 4022 διαγνωστικά τεστ, έχουν καταγραφεί 780 νέα κρούσματα, 6 απώλειες ζωής και 757 ασθενείς ανάρρωσαν τα τελευταία 24ωρα.

Ακόμη απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την υγεία των άλλων.

«Κάθε πολίτης άνω των 18 ετών μπορεί να εμβολιαστεί στο κέντρο υγείας ή στο πλησιέστερο κεντρικό σημείο εμβολιασμού. Τα εμβόλια AntiCOVID μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης και αποφεύγουν πολύ τις νοσηλείες και τους θανάτους.

Εάν υποψιάζεστε ότι επηρεάζεστε από τον COVID19 ή έχετε σημάδια ασθένειας, απομονωθείτε αμέσως και επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για έλεγχο ή καλέστε τον Εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης στο μοναδικό 127», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης μέχρι στιγμής στην Αλβανία υπάρχουν συνολικά 12.789 ενεργοί ασθενείς COVID19 και επί του παρόντος, 224 ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία στα Νοσοκομεία για την θεραπεία του Covid-19, εκ των οποίων οι 19 είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Η κατάσταση στην περιοχές όπου διαβιούν οι Έλληνες της μειονότητας σύμφωνα με τα στοιχεία βρίσκονται σε χαμηλά ποσοστά, ωστόσο γίνεται γνωστό πως αρκετοί το τελευταίο διάστημα έχουν ασθενήσει, προτιμώντας όμως να τους παρασχεθεί κατ' οίκον περίθαλψη.

Όσον αφορά τα ποσοστά εμβολιασμού, το Αργυρόκαστρο κατέχει υψηλή θέσει ωστόσο σε παναλβανικό επίπεδο η διάθεση των πολιτών να εμβολιαστούν έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση, αν και οι αλβανικές αρχές έχουν επιβάλλει υποχρεωτική την χορήγηση του εμβολίου Anti – Covid, σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματικούς κλάδους του δημοσίου.

Στο επόμενο διάστημα αναμένονται νέα μέτρα, τόσο για την χρήση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID σε χώρους μαζικής εστίασης, όσο και σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου