Με νεκροφόρες εξυπηρετούνται Δροπολίτες - Ο Δήμος Δρόπολης δεν δίνει άδεια για τα αστικά λεωφορεία σε ντόπιους

Με νεκροφόρες εξυπηρετούνται Δροπολίτες - Ο Δήμος Δρόπολης δεν δίνει άδεια για τα αστικά λεωφορεία σε ντόπιους

Χωρίς άδεια αστικής συγκοινωνίας, συνεπώς και χωρίς αστικό λεωφορείο, παραμένει η περιοχή του Δήμου Δρόπολης. Μέχρι στιγμής η μόνη άδεια που έχει χορηγηθεί, αφορά την υπεραστική οδική σύνδεση Αργυροκάστρου – Δρόπολης.

Το θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο έπειτα από καταγγελία των πρώην διαχειριστών των αστικών γραμμών Δρόπολης – Αργυροκάστρου.

Οι ίδιοι κάνουν λόγω για μεροληψία της τωρινής Δημοτικής Αρχής στην Δρόπολη, η οποία εδώ και δύο χρόνια τους έχει αφαιρέσει παράνομα την άδεια, η οποία είχε διάρκεια 5 ετών και περιμέναν να ανανεωθεί.

Αρκετά χωριά στην Άνω Δρόπολη και ορισμένα στην Κάτω, αδυνατούν να επικοινωνήσουν με την πόλη, ενώ οι περίπου 3 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να μεταβούν στην πόλη μόνον αφού ξοδέψουν αρκετά χρήματα και χρόνο. Κάποιοι για να διανύσουν μια μικρή απόσταση λίγων χιλιομέτρων, ξοδεύουν έως και την μισή τους σύνταξη, πράγμα που αποτελεί σκάνδαλο, όταν θα πρέπει αν πληρώσουν τα φάρμακα και τη διατροφή τους.

«Τα χωριά μας δεν έχουν άλλα μέσα μεταφοράς. Τα ταξί μας διαλύουν. Που να βρούμε τόσα χρήματα, λαμβάνουμε 105 λεκ (περίπου 85 Ε ) χιλιάδες σύνταξη. Είμαστε άνθρωποι με προβλήματα υγείας. Συχνά ερχόμαστε στο Αργυρόκαστρο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε;», αναφέρουν κάποιοι Δροπολίτες.

Η Συνήγορος του Πολίτη που επιλήφθηκε του θέματος κάνει λόγω για παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατοίκων, στους οποίους στερείτε το δικαίωμα πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της Δρόπολης αναγκάζονται πολλές φορές να βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς τους, όπως τα οχήματα οικοδομικών υλικών, νεκροφόρες κ.α.

Όσο για την Δημοτική Αρχή της Δρόπολης, παραμένει απούσα, εξυπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα κάποιον δικών της ατόμων, ξένων για μια περιοχή που αφορά στην συντριπτική της πλειονότητα, Έλληνες της μειονότητας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου