Η δολοφονία του Ιταλού επιχειρηματία Edoardo Sarchi, που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Τεπελένι, έχει πλέον εξιχνιαστεί σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία. Το ανακριτικό κλιμάκιο εντόπισε στοιχεία που οδήγησαν στον φερόμενο δράστη, Kamber Sulçaj, ο οποίος εργάζεται ως βοσκός. Οι δύο άνδρες φέρεται να διαπληκτίστηκαν για τα δυνατά φώτα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια ο 48χρονος άνοιξε πυρ.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Οι άμεσες έρευνες οδήγησαν στη διαλεύκανση της ταυτότητας του δράστη και της δυναμικής της ανθρωποκτονίας του ιταλού πολίτη E. S., του οποίου το άψυχο σώμα βρέθηκε στη θέση «Qafa e Dilanit», μετά τα μεσάνυχτα της 26.09.2025.
Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 48χρονος, ως ο ύποπτος δράστης της ανθρωποκτονίας. Από την έρευνα προκύπτει ότι ο 48χρονος, έπειτα από σύγκρουση για ασήμαντη αιτία, πυροβόλησε με όπλο προς τον πολίτη E. S., προς τα άτομα που τον συνόδευαν και προς τα οχήματά τους που ήταν ακινητοποιημένα. Από τους πυροβολισμούς χάθηκε η ζωή του πολίτη E. S..
Κατασχέσεις από το σημείο: τα οχήματα του E. S. και των συνοδών του, καθώς και 2 κυνηγετικά όπλα.
Επιπλέον κατασχέθηκαν: το όχημα και τα ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν κατά το έγκλημα, περίπου 2.500.000 λεκ (σε λεκ και ευρώ), 3 όπλα, πυρομαχικά (σκάγια και βολίδες), 450 σπόροι ύποπτοι για κάνναβη και 2 χρηματοκιβώτια.
Ως αποτέλεσμα εντατικών ερευνών από την ειδική ερευνητική ομάδα, η οποία αποτελείται από ειδικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γκιροκάστρας και του Τμήματος Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, υπό την καθοδήγηση της Εισαγγελίας Γκιροκάστρας, ξεκίνησαν αμέσως μετά το περιστατικό τα μεσάνυχτα της 26.09.2025, στον οδικό άξονα «Nivicë–Salari», όπου δολοφονήθηκε ο Ιταλός πολίτης E. S., 44 ετών.
Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε ο ύποπτος δράστης, ο πολίτης K. S., 48 ετών, κάτοικος του χωριού Mesaplik, Vlore, ο οποίος καταζητείται για τα αδικήματα: Ανθρωποκτονία σε άλλες επιβαρυντικές περιστάσεις, Παράνομη κατοχή και παραγωγή όπλων και πυρομαχικών και Παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 48χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε λεκτικά, για ασήμαντη αιτία, με τον πολίτη E. S. και τους συνοδούς του και στη συνέχεια φέρεται να πυροβόλησε προς αυτούς και τα οχήματά τους στην περιοχή «Nivicë – Salari», με αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν επίσης κρυμμένα σε μαντρί στην ορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Nivicë και Bolenë το όχημα και τα ρούχα που φέρεται να χρησιμοποίησε ο 48χρονος. Σε θάμνους βρέθηκε μια τσάντα που περιείχε ένα ζευγάρι κιάλια με υπέρυθρη δέσμη, ένα ζευγάρι θερμικά κιάλια, μία θήκη όπλου και έναν φακό.
Σε έρευνες που έγιναν σε συνεργασία με τις αστυνομικές υπηρεσίες της Vlore, στις οικίες του υπόπτου και συγγενών του στο Mesaplik και στη Vlore, βρέθηκαν περίπου 2.500.000 λεκ (λεκ και ευρώ), 3 όπλα με πολεμικά πυρομαχικά, 450 σπόροι ύποπτοι για κάνναβη και 2 κλειστά χρηματοκιβώτια.
Συνέχιση ερευνών: Η εντατική προσπάθεια συνεχίζεται σε συνεργασία με την Αστυνομία της Vlore και το Τμήμα Εγκληματολογικής Αστυνομίας της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας, με σκοπό τη σύλληψη του πολίτη K. S..
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γενικής Δικαιοδοσίας Γκιροκάστρας για περαιτέρω ενέργειες.
