Αποδήμησε εις Κύριον ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Σωτήρης Κυριαζάτης

Αποδήμησε εις Κύριον ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Σωτήρης Κυριαζάτης

Σε Νοσοκομείο των Αθηνών άφησε την τελευταία του αναπνοή και αποδήμησε για την αιώνια πατρίδα στους ουρανούς ο Σωτήρης Κυριαζάτης, πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Σωτήρης Κυριαζάτης κατάγονταν απ' την ιστορική κοινότητα της ΕΕΜ, τους Λαζάτες στην περιοχή Λειβαδιάς.

Προσωπικότητα έντονα πολιτικοποιημένη με δράση εθνοφελή και αντικομουνιστική απ τη δεκαετία του 1980 όταν κανένα σημάδι πτώσης του απολυταρχικού καθεστώτος δεν φαίνονταν, εξελέγη Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Συνδιάσκεψη του Φεβρουαρίου 1992. Προέδρευσε διαδικασιών που αφορούσαν στην ουσιαστική άρθρωση και δόμηση της Οργάνωσης σε συνδυασμό μάλιστα με την ανάπτυξη του ΚΕΑΔ

Η περίοδος της προεδρίας του έως το Φθινόπωρο 1996 επίσης είναι απ τις δυσκολότερες που πέρασε η ΕΕΜ μετακομουνιστικά όπου δοκιμάστηκε η συνοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τις φυλακίσεις στελεχών της και άλλους ύπουλους διωγμούς των μελών της.


Αναπτύχθηκε την ίδια εποχή αγώνας με αρκετά αποτελέσματα για τη διεθνοποίηση του ζητήματος καθώς επίσης και διευρύνσεις των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων.

Τα στελέχη της Οργάνωσης και τα μέλη της ΕΕΜ θα τον θυμούνται ειδικά για την ψυχραιμία αντιμετώπισης των καταστάσεων και την ωριμότητα των απόψεων που με ιδιαίτερη σοφία επέμενε να τεκμηριώνει.

Στη συνέχεια με διάφορους τρόπους εξέφραζε την αγωνία του για την πολυδιάσπαση κομματικής προέλευσης στο σώμα της ΕΕΜ. Παρενέβαινε με τακτ στα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με στόχο την μη απόκλειση της απ το βασικό κορμό του πολιτικού Προγράμματος.

Τα τελευταία χρόνια επέδειξε ειδικό ενδιαφέρον για τα κοινοτικά της γενέτειρας του και καταπιάστηκε με την αναβάθμιση του παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων.

Κατ επιθυμία του η κηδεία θα γίνει στο Ενοριακό Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής Λαζατών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει!

Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του εκεί που οι δίκαιοι αναπαύονται!

Αιωνία του η μνήμη!

Εκ του Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Γραφείο Τύπου κι Ενημέρωσης
ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟIA

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου