Με πολύ μικρή συμμετοχή διεξάγεται η ψηφοφορία στην Χιμάρα. Οι εικόνες από τα εκλογικά κέντρα είναι χαρακτηριστικές και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν εκλογές. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπάρχουν Αλβανοί δημοσιογράφοι σε μέρα εκλογών στην Χιμάρα.

Έως την 01.30μμ, ελάχιστοι έχουν προσέλθει στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν τον μοναδικό υποψήφιο δήμαρχο. Οι πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για αποχή από την διαδικασία.

Η επανεκλογή του Γκόρου μέσα από την ούτως ή άλλως αμφισβητούμενη νομικά διαδικασία θα στερείται ακόμα περισσότερο νομιμοποίησης με τον αριθμό των ψηφισάντων αυτήν την στιγμή να μην ξεπερνά τους 500 ενώ το 2015 είχαν προσέλθει στις κάλπες περίπου 9000 άτομα.

Ακόμη και αν στο κλείσιμο της ψηφοφορίας διπλασιαστούν οι ψηφίσαντες, θα πρόκειται για δήμαρχο που έχει εκλεγεί με την ψήφο του 5% του εκλογικού σώματος.

Ενόψει της επικείμενης συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η απόφαση της Χιμάρας να μην νομιμοποιήσει την αναγκαστική επανατοποθέτηση του Γκόρου στην δημαρχία, θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί για την αλλαγή του καθεστώτος στον δήμο.