Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα

Τα σχέδια της Αλβανίας εναντίον του ελληνισμού της Χιμάρας είναι αρκετά και σύνθετα, κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας και τα έχουμε αναδείξει. Υπάρχουν σίγουρα πολλά τα οποία μας έχουν διαφύγει μιας και μιλάμε για πολιτικά και διπλωματικά παιχνίδια τα οποία καταστρώνονται με άκρα μυστικότητα.

Μια απ' τις περιπτώσεις που ΔΕΝ μας διέφυγε και είναι σχετικά πρόσφατη, έχει να κάνει με τον κατά κοινή ομολογία σοβαρό Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Ο ΟΑΣΕ πάντα αποτελούσε ένα αποκούμπι για τους Έλληνες της Χιμάρας καθώς ορίζει παρατηρητές που επιβλέπουν τις τοπικές εκλογές και εκεί κατέληγαν πάντοτε όλες οι καταγγελίες μας για τις απόπειρες νοθείας των αποτελεσμάτων.

Έτσι λοιπόν και για αυτές τις δημοτικές εκλογές ο ΟΑΣΕ όρισε έναν μακροχρόνιο παρατηρητή του ως αρμόδιο για την περιοχή της Χιμάρας τον οποίο καθιστά υπεύθυνο για να συντάξει την τελική έκθεση και θα ήταν ο ίδιος ακόμη και εάν είχαμε Έλληνα υποψήφιο για τον δήμο Χιμάρας. Το όνομα του είναι Bujar Ajdari. Όπως προδίδει και το ονοματεπώνυμο του, πρόκειται για άτομο αλβανικής καταγωγής με Αμερικάνικη υπηκοότητα. Εάν αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι, τότε σίγουρα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα από τα βίντεο που ανεβάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο youtube όπου τραγουδάει με πάθος τον αλβανικό ύμνο σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Αλβανίας.

Για τους τύπους αναφέρουμε πως ο ίδιος δηλώνει αντικειμενικός Αμερικανός, το βίντεο όμως τον διαψεύδει.

Ο σοβαρός ΟΑΣΕ, στην Χιμάρα έβαλε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.