Αύριο η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας για την Χιμάρα

Αύριο η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας για την Χιμάρα

Κρίσιμη η αυριανή ημέρα για την Χιμάρα καθώς στα Τίρανα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την παρουσία του Έντι Ράμα. Ουσιαστικά αυτό το οποίο αναμένουμε αύριο, είναι η κατάρτιση μιας νέας εκδοχής του ΦΕΚ υπ. αρ. 172 με μικρές διαφοροποιήσεις χωρίς όμως στην ουσία να αλλάζει την βασική του κατεύθυνση για τις περιουσίες των Χιμαραίων.

Κάποιοι κάνουν λόγο για σενάριο οπισθοχώρησης του Ραμα και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αφήσει στο συρτάρι το θέμα του ΦΕΚ 172 και να το επαναφέρει εκ νέου όταν θα έχει κλείσει τα μέτωπα στο εσωτερικό της χώρας του.

Η δική μας εκτίμηση είναι πως μόνο οι διεθνείς παράγοντες είναι σε θέση να επηρεάσουν την τελική απόφαση του Ράμα. Αυτό διότι η κατάσταση στην Αλβανία είναι έκρυθμη εξαιτίας της παραίτησης της αντιπολίτευσης η οποία ξεκίνησε έντονες κινητοποιήσεις σε μια περίοδο που ήδη υπήρχαν καθημερινά διαδηλώσεις από τους φοιτητές της χώρας. Στην κατάσταση αυτή, η διεθνής κοινότητα έστειλε μηνύματα στήριξης στην κυβέρνηση Ράμα δίνοντας του μια ανέλπιστη βοήθεια στην διαχείριση της βαθιάς πολιτικής κρίσης στην Αλβανία. Ο μοναδικός μοχλός πίεσης κατά την δική μας εκτίμηση είναι η άρση της στήριξης αυτής στο πρόσωπο του Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου