Με την πρέπουσα λαμπρότητα τελέστηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Δρόπολης, με έδρα τη Δερβιτσάνη, για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η οποία σηματοδοτεί μια διπλή εορτή. Εκείνη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και εκείνη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αρχικά τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, ο οποίος και τόνισε τη σημασία της Ιεράς πανηγύρεως, με την ενσάρκωση του Υιού του Θεού και την προσφορά των γηγενών Ελλήνων του χώρου στους αγώνες για την ελευθερία όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και της ανθρωπότητας.

Έπειτα ακολούθησε μαθητική παρέλαση από τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της περιοχής, κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους στο μνημείο του 1821 πλησίον του πολιτιστικού κέντρου του χωριού και μετά μαθητική εορταστική εκδήλωση.

Κατά τις ομιλίες τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακίσης, αναφέρθηκε στους πολλαπλούς αγώνες του Ελληνισμού και ο κ. Μιχάλης Μάνος, αντιδήμαρχος Δρόπολης, εξέφρασε μέσω ενός εκτενούς κειμένου του, την προσφορά των Βορειοηπειρωτών στο Λάβαρο της Επαναστάσεως.