Σύμφωνα με άρθρο φιλοαριστερής αλβανικής ιστοσελίδας, ο νυν δήμαρχος Χιμάρας δεν θα πάρει εκ νέου το χρίσμα του σοσιαλιστικού κόμματος για τις δημοτικές εκλογές του Ιούνη του 2019. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο μέσο έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του και είναι ο κ. Πύρρος Φωτιάδης με καταγωγή απ' το χωριό Δρυμάδες. Το μόνο σίγουρο είναι πως προκαλεί ερωτηματικά το σενάριο απόσυρσης του Γκόρου που έχει διατελέσει 2 συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Χιμάρας.

Σας παραθέτουμε το αλβανικό άρθρο μεταφρασμένο:

Από καλά επιβεβαιωμένες πηγές πληροφορηθήκαμε πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας και ο Πρωθυπουργός Ράμα κατέληξαν στην υποψηφιότητα που θα τους εκπροσωπήσει στο Δήμο Χιμάρας.

Υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χιμάρας θα είναι ο κ. Πύρρος Φωτιάδης, δάσκαλος μουσικής, ο οποίος κατοικεί στην Ελλάδα και θα επιστρέψει στη Χιμάρα για να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η υποψηφιότητα του Γκόρου δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί παρότι ο ίδιος δεν έχει εξαντλήσει τις τρεις θητείες που έχει θέσει ως όριο ο κ. Ράμα για τους υποψηφίους δημάρχους στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα που πρόκειται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από το παράρτημα Χιμάρας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στο οποίο επικρατεί ρήξη των σχέσεων μεταξύ Γιώργου Γκόρου και του προέδρου του παραρτήματος Αλέκου Τάτου.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Φωτιάδη, καταλήγει το άρθρο.

Πηγή αλβανικού άρθρου