Συνεχίζεται ο εμπαιγμός και η κοροϊδία στους Δρυμάδες από τους δημογέροντες και τους υπαλλήλους του δημαρχείου που κατάγονται από το συγκεκριμένο χωριό. Συνεργεία του Aluizni (Επιτροπή Νομιμοποίησης Αυθαιρέτων) με το πρόσχημα ότι θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα, τις τελευταίες δύο μέρες γυροφέρνουν στο χωριό, μετράνε και δίνουνε κούφιες υποσχέσεις. Φυσικά, με το αζημίωτο, αφού ζητάνε από κάθε οικογένεια το πόσο των 300 ευρώ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την εξαπάτηση διαδραματίζει ο δημογέροντας των Δρυμάδων Αλέξης Μάρκος. Ο οποίος παίρνει τηλέφωνο τους κατοίκους και τους υπόσχεται την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων Όλα αυτά γίνονται την ώρα που είναι γνωστό ότι με νόμο που πέρασε από την Αλβανική βουλή, η συγκεκριμένη υπηρεσία καταργήθηκε. Τον συγκεκριμένο νόμο τον απέπεμψε ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μετά, αλλά για άσχετο λόγω που δεν έχει να κάνει με την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου, της επιτροπής νομιμοποίησης αυθαιρέτων και την επιτροπή επιστροφής περιουσιών. Αυτό σημαίνει ότι ο νομός αυτός θα ξανά έρθει στη βουλή με αλλαγές που δεν έχουν να κάνουν με την κατάργηση της Νομιμοποίησης της Επιτροπής Αυθαιρέτων.

Να υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που επί διοικήσεως τους έγινε η καταστροφική Διοικητική Διαίρεση του 2014, κτίστηκαν όσα κτίρια παράνομα δεν είχαν κτιστεί από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενέκριναν το Μάστερ Πλαν που απαγορεύει σε οποιονδήποτε ντόπιο να κτίσει και ανοίγει τον δρόμο για να κτιστούν μόνο τουριστικά χωριά από ξένους και έβαλαν πλάτη ώστε να κατεδαφιστεί η εκκλησιά του Αγίου Αθανασίου.

Την ώρα που με την Υπουργική Απόφαση 708 η Αλβανική κυβέρνηση βάζει οριστικό τέλος στο περιουσιακό των Δρυμάδων και ως συνέπεια έχει την απομάκρυνση μαζικά των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού κόμματος. Οι κύριοι αυτοί προσπαθούν να παραπλανήσουν τον λαό των Δρυμάδων ο οποίος μοιάζει υπνωτισμένος και άβουλος να απαντήσει αποτελεσματικά στους ανθρώπους αυτούς που έχουν βάλει στόχο να ξεριζώσουν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό σε ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.