Σε συνέχεια της κινητοποίησης για την ακύρωση της Υπουργικής Απόφασης 708/2018 με την οποία υφαρπάζεται η περιουσία των Χιμαραίων, η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας ενημερώνει για τις επόμενες δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 10.00 π.μ. καλούμε όλους τους Χιμαραίους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο Υποθηκοφυλακείου του δήμου Χιμάρας.

Ταυτόχρονα σε νομικό επίπεδο υπάρχει συντονισμένη κινητοποίηση:

  1. Αφενός έχει ιδρυθεί σύλλογος θιγόμενων ιδιοκτητών ώστε σε συνεργασία με τους υφιστάμενους φορείς και συλλόγους να προσφύγουμε στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας κατά της απόφασης.
  2. Ταυτόχρονα όμως, επειδή το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι ατομικό, θα πρέπει ο κάθε θιγόμενος να προσφύγει και μεμονωμένα. Για την προσφυγή είναι απαραίτητη η προσκόμιση οποιουδήποτε εγγράφου μπορεί να πιστοποιήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιουσίας καθώς και ένα τοπογραφικό διάγραμμα με συντεταγμένες της θιγόμενης ιδιοκτησίας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με δικηγορικά γραφεία για την εξυπηρέτηση των θιγόμενων ιδιοκτητών τα οποία δραστηριοποιούνται με επιτυχία στην Αλβανία και έχουν πείρα σε υποθέσεις που άπτονται του Δικαστηρίου του Στρασβούργου.

Καλούνται οι κάτοικοι του δήμου Χιμάρας, των οποίων οι περιουσίες περιλαμβάνονται στην απόφαση, να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στις ατομικές προσφυγές. Η ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας θα παράσχει κάθε βοήθεια στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Το γραφείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χιμάρα λειτουργεί ήδη σαν κέντρο ενημέρωσης και στήριξης ενώ προγραμματίζεται παρουσία δικηγόρου τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ομόνοια Χιμάρας
Χιμάρα, 7 Ιανουαρίου 2018