Βορειοηπειρωτικοί Φορείς: Το χρονικό της διπλής δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Βορειοηπειρωτικοί Φορείς: Το χρονικό της διπλής δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Χιμάρας για το 2018. Εαν και το θέμα δεν συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, θα συζητηθεί η πρόσφατη απόφαση που υφαρπάζει τις περιουσίες των Χειμαρριωτών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν συλλέξει τις απαιτούμενες υπογραφές ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Στόχος η λήψη μιας απόφασης που να εναντιώνεται κατηγορηματικά στην κατάπτυστη υπουργική απόφαση (ΥΑ 708) η οποία παραβιάζει την αλβανική νομοθεσία αλλά και να δοθεί εξουσιοδότηση στο δημοτικό συμβούλιο για να προσφύγει στο Συνταγματικό δικαστήριο και σε οποιαδήποτε άλλη νομική ενέργεια με σκοπό την απόσυρση της.

Στην συγκεκριμένη απόφαση, μετά την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλα και την αντιπολίτευση που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν την υπουργική απόφαση, με την σειρά τους όλοι οι δημογέροντες των παραλιακών χωριών έστειλαν επιστολή στον Έντι Ράμα και ζητούν την απόσυρση της ΥΑ, παρόλο που οι ιδιοι προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ποτέ άλλοτε εώς σήμερα δεν είχαν έρθει σε αντιπαράθεση με το κόμμα τους.

Οι κατά τόπους επιτροπές για την αποτροπή της εφαρμογής της υπουργικής απόφασης, έχουν ήδη ενημερώσει τους συγχωριανούς τους ώστε να παρευρεθούν έξω απ' την αίθουσα που θα πραγματοποιηθεί το δημοτικό συμβούλιο στις 21/12 και ώρα 10πμ για να εκφράσουν μαζί με το δημοτικό συμβούλιο την εναντίωση τους σε αυτό το ύπουλο αντιδημοκρατικό και παράνομο σχέδιο το οποίο εαν εφαρμοστεί θα σημάνει το τέλος της Χιμάρας όπως την γνωρίζουμε σήμερα.
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ανακοίνωση Ένωσης Χειμαρριωτών για την επίθεση στο...
Γιατρός που βρέθηκε στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη