Εορτασμός 20ης επετείου ίδρυσης του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» στο Αργυρόκαστρο

Εορτασμός 20ης επετείου ίδρυσης του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» στο Αργυρόκαστρο

Την εικοστή επέτειο της ίδρυσης του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» γιόρτασε η Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Η εκδήλωση άρχισε με την Θεία Λειτουργεία στον Καθεδρικό Ναό «Αναστάσεως του Κυρίου» δώρο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Μακαριοτάτου κκ Αναστασίου.

Πιστοί από τον Βορειοηπειρωτικό και Ελλαδικό χώρο, πρώην και νυν μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου κατέκλεισαν το Ναό. Αναμεσά τους και διάφορες προσωπικότητες όπως ο τέως δήμαρχος Ιωαννίνων και Υπουργός Σωτήριος Κούβελας, ο τέως Πρύτανης Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, ο τέως βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος, η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου Δώρα Τουμανίδου κ. ά.

Με τους Μητροπολίτες Αργυροκάστρου Δημήτριο και Κονγκού Αφρικής Νικηφόρο και μιας πλειάδας πρωτοσύγκελων και ιερέων χοροστάτησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε η δεξίωση στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός». Άρχισε με την χορωδία του σχολείου να ψάλει το απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, για να ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον πρώτο Σχολάρχη του σχολείου και σήμερα Μητροπολίτης Κονγκού Αφρικής κ. Νικηφόρο, ο οποίος μετά το θερμό και συγκινητικό χαιρετισμό του δέχτηκε τις αγκάλες του Μακαριότατου Αναστασίου. Συνέχισε ο πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Καψάλης, ο πρώην διευθυντής κ. Πύρρος Κονδύλης, ο πρώην Υποδιευθυντής κ. Βασίλης Κουτσός, ο νυν διευθυντής του Λυκείου κ. Αθανάσιος Μπέης, ο εκπρόσωπος των αποφοίτων του σχολείου διάκονος Χρήστος Τζαφέρης και ο εκπρόσωπος των μαθητών Λευτέρης Ντούσκος.

Η κεντρική ομιλία «20 χρόνια από την ίδρυση του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» στο Αργυρόκαστρο, πορεία και επιτεύγματα», έγινε από τον κ. Στέφανο Κότη.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Σχολής στο σύντομο χαιρετιστήριό του συγκίνησε το ακροατήριο με τα διδάγματα και την αγάπη του μα και εμψύχωσε τις καρδιές όλων πως τίποτε δεν μένει ακατόρθωτο όταν έχουμε την ευλογία του Κυρίου και την Αγάπη του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων και τους ψαλμούς από την Χορωδία της Σχολής.

Βαγγέλης Παπαχρήστος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου