Oι κάτοικοι της Νίβιτσας συνεχίζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις για την "αποκλεισμένη" παραλία της Κακομαίας

Oι κάτοικοι της Νίβιτσας συνεχίζουν τις δίκαιες διεκδικήσεις για την "αποκλεισμένη" παραλία της Κακομαίας

Δεκάδες κάτοικοι της Νίβιτσας του Δήμου Χιμάρας κινητοποιήθηκαν για ακόμη μια φορά για την αυθαίρετη στέρηση μεγάλης έκτασης παραλίας που ανήκει στους ίδιους και το Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Κόλπο της Κακομαίας. Πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερου κάλους και με δυνατότητες τουριστικής αξιοποίησης.

Συγκεκριμένα οι αγανακτισμένοι κάτοικοι επιχείρησαν να ξηλώσουν την περίφραξη που έχει παράνομα τοποθετηθεί στο σημείο προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Κόλπου. Να σημειωθεί ότι εντός της "απαγορευμένης" περιοχής υπάρχει παρεκκλήσι του Αγίου Προδρόμου που συνδέετε με την ιστορική Μονή της Παναγίας.

Όπως είχε καταγγείλει προ μηνών ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες, σε αντιπαράθεση με την Υπουργό Πολιτισμού, η διαπλοκή της Κυβέρνησης με τα σκοτεινά συμφέροντα που διεκδικούν την ιδιοκτησία του Κόλπου έχουν στην ουσία αποκόψει και την πρόσβαση προσκυνητών κι επισκεπτών στη Μονή και τούτο μάλιστα μόλις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστήλωσης που έγιναν με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Για την ιστορία ν αναφερθεί ότι προ ετών η Κυβέρνηση του Φατός Νάνο προ 14 ετών παραχώρησε την συγκεκριμένη έκταση για αξιοποίηση σε "ύποπτα" επιχειρηματικά συμφέροντα απ' την Αυλώνα. Οι κάτοικοι εξ αρχής κατήγγειλαν την διαδικασία υφαρπαγής προβάλλοντας τα ιστορικά τους ιδιοκτησιακά δικαιώματα και του Μοναστηριού. Η περιοχή εν τούτοις περιφράχθηκε ενώ έχει καταγγελθεί επισήμως ότι το στρατιωτικό Λιμάνι στο βάθος του Κόλπου έχει χρησιμοποιηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων και διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών.

Στα πλαίσια επαναπροσδιορισμού των προνομοιούχων στρατηγικών επενδυτών της αυλής του Έντι Ράμα στην περιοχή της Χιμάρας τα δικαιώματα του Κόλπου της Κακομαίας έχουν μεταβιβαστεί στην Αλλαντοποιία EHW.

Έχει σπουδαία σημασία η αναζωπύρωση των κινητοποιήσεων των φορέων της περιοχής καθότι ανάλογη υφαρπαγή καλυμμένη πίσω από μανδύα τουριστικών επενδύσεων προετοιμάζεται στην παρακείμενη Μονή του Αγίου Γεωργίου στα όρια της Κοινότητας του Αγίου Βασιλείου

Με πληροφορίες απο tachydromos.org

Με ευλάβεια και κατάνυξη η εορτή της Μεγαλόχαρης ...
Δεκαπενταύγουστος, η μεγάλη εορτή της Παναγιάς στη...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ ωραίο το άρθρο. Και πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει με αυτές τής καταπατήσεις. Μην σταμάτησετε ποτέ να τής δημοσιεύετε. Τα σαλάμια κλέβουν την παραλία έπρεπε να είναι ο τίτλος. Αίσχος. Δεν με τιμά σαν Αλβανός

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη