Δεν χρειάζεται η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ομογενών

Δεν χρειάζεται η βεβαίωση μον. κατοικίας για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ομογενών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους συμπατριώτες μας πως τακτοποιήθηκε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, οι υπάλληλοι του οποίου, ζητούσαν πρόσθετα έγγραφα (μόνιμης κατοικίας κ.α.) όταν έβλεπαν ότι οι ασθενείς ήταν ομογενείς από την Αλβανία ακόμα και αν διέθεταν ελληνική ταυτότητα.

Με επιστολή του Γενικού Προέδρου, τον περασμένο Νοέμβριο, στους αρμόδιους πολιτικούς και διοικητικούς εκπροσώπους, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις, ωστόσο το πρόβλημα δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως. Μετά από νέες παρεμβάσεις, το Υπουργείο Υγείας, έστειλε διευκρινιστική Εγκύκλιο προς το Π. Γ. Ν. Ιωαννίνων (07-02-2018) στην οποία διευκρινίζεται πως οι κάτοχοι Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς και όλοι οι Έλληνες πολίτες, μόνο με το ΑΜΚΑ, έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων κύριο Ιωάννη Στέφο και το μέλος της οργάνωσης μας κ. Αλέξανδρο Καλτσά που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διευθέτηση του θέματος

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την σχετική εγκύκλιο.

ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Γραφείο Τύπου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου