Βιασμός της αλβανικής κοινωνίας απ' την Τουρκία – Αλβανοί πολίτες χαιρετίζουν την στρατιωτική επιχείρηση του Ερντογάν στην Συρία (βίντεο)

 Βιασμός της αλβανικής κοινωνίας απ' την Τουρκία – Αλβανοί πολίτες χαιρετίζουν την στρατιωτική επιχείρηση του  Ερντογάν στην Συρία (βίντεο)

Βίντεο κυκλοφορεί σχεδόν ανώνυμα στο διαδίκτυο εμφανίζοντας αλβανούς πολίτες να χαιρετίζουν την επιχείρηση των στρατευμάτων του Ερντογάν στο έδαφος της Συρίας. Το βίντεο έχει γυριστεί στα Τίρανα και ξεκινάει με τον μεγάλο δικέφαλο αετό στην είσοδο της πρωτεύουσας της Αλβανίας θέλοντας να προσδώσει γεωγραφικό στίγμα ενώ στη συνέχεια πολίτες προβάλλονται να εύχονται νίκη στα Τουρκικά στρατεύματα.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με άκρα καταχράστηκα πλάνα και βάναυση παραβίαση κανόνων που προστατεύουν ανήλικα παιδιά κι επιβάλουν μίνιμουμ δεοντολογικής συμπεριφοράς: μικρό παιδάκι κάνοντας με τα χεράκια του τον αετό εκφράζει την προσδοκία του για νικηφόρα εκστρατεία των Τούρκων.

Προ δύο εβδομάδων στο Πριζρέν του Κοσόβου και στο τέμενος του Σινάν Πασά διοργανώθηκε ισλαμική τελετή προσευχής για την νίκη στην εκστρατεία στο Εφρίν της Συρίας. Η κοινή προσευχή κεκλεισμένων των θυρών διοργανώθηκε απ την Ισλαμική Κοινότητα Κοσόβου ενώ μετείχαν Τούρκοι στρατιωτικοί της KFOR, η Τουρκάλα Πρέσβειρα στην Πρίστινα, στελέχη του κλιμακίου της ΤΙΚΑ και του Ιδρύματος Γιουσούφ Εμρέ, χοτζάδες απ όλο το Κόσοβο αλλά και πολίτες της περιοχής.

Ανάλογη εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ στα Σκόπια όπου μουσουλμάνοι παρακολούθησαν ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ απ την επιχείρηση των Τούρκων στη Συρία.

Την Κυριακή ωστόσο σε ομιλία του σε συνέδριο του πολιτικού του σχηματισμό ο Τούρκος Πρόεδρος χαιρέτησε απ την καρδιά του τους αδελφούς μουσουλμάνους στα Τίρανα και το Κόσοβο, στη Βοσνία και τη Σερβία αλλά και στα Σκόπια.

Πρόκειται προφανώς για τον προπαγανδιστικό βιασμό της σειράς των αλβανικών πληθυσμών ενώ είχε προηγηθεί η εκστρατεία κατά του Φετουλάχ Γκιουλέν. Έχει σημασία ν αναφερθεί ότι ανενόχλητα οι Τουρκικοί μηχανισμοί παρεμβαίνουν στις κοινωνίες των Αλβανικών περιοχών στα Βαλκάνια κι ενώ η πολιτική τυπικά σεν συμμετέχει ούτε παρεμβαίνει αποτρεπτικά. Ωστόσο όμως αυτοπαγιδεύετε διότι μέσα απ το δίκτυο τα τζαμιών ο Ερντογάν θα εκβιάσει τις κυβερνήσεις τους για να στηρίξουν τις επιλογές του...

πηγη:tachydromos.org


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου