Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις που ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες. Μόλις οι οι μπουλντόζες έγιναν αντιληπτές από τους κατοίκους , πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τις παρεμποδίσει.

Η πολεοδομική υπηρεσία εισέβαλε στην Χιμάρα με την ακολουθία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και 50 κλούβες. Οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο βενζινάδικο της οικογένειας Νάτση το οποίο αποτελούσε τον επόμενο στόχο. Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το βενζινάδικο έως ότου ο ιδιοκτήτης "ξηλώσει" ότι μπορεί να σώσει, παράλληλα κρατούσαν τους κατοίκους εκτός κλοιού για να μην παρεμποδίσουν την διαδικασία.

Υπάρχει έντονη φημολογία πως τα κτίρια τα οποία κατάφεραν να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα από το αλβανικό δικαστήριο δεν θα πειραχτούν. Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου Άλκης Νάτσης, δεν κατάφερε να κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα και γι' αυτό χθες, Δευτέρα, επισκέφθηκε στα Τίρανα τις αρμόδιες υπηρεσίες για να λάβει μια προφορική υπόσχεση πως δεν θα του κατεδαφίσουν την επιχείρηση, κάτι το οποίο τελικά δεν τηρήθηκε καθώς αυτή την στιγμή οι μπουλντόζες έχουν ήδη ξεκινήσει την επιχείρησή τους.

Οι κάτοικοι ανήμποροι να αντιδράσουν απομακρύνθηκαν από το σημείο με κατεύθυνση το δημαρχείο όπου θα διαδηλώσουν κατά του δημάρχου Χιμάρας και της Αλβανικής Κυβέρνησης. Δίπλα στους Χιμαραίους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, Λεωνίδας Παππάς.

Για διαρκή κάλυψη των εξελίξεων παρακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook