[1][1]

Με τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς

Με τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, μετά τα τελευταία «τελεσίγραφα» που έλαβαν ομογενείς στην Χειμάρρα, για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων της πόλης

Του Παναγιώτη Σαββίδη

«Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στην Χειμάρρα, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος που εκδόθηκε την Τετάρτη, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου, οι κατεδαφίσεις και η συνέχιση των έργων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας, σταματούν –έως το τέλος τουλάχιστον του χρόνου- και μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές των Ελλήνων κατοίκων στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, μετά τα τελευταία «τελεσίγραφα» που έλαβαν ομογενείς στην Χειμάρρα, για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων της πόλης, προκειμένου να κατεδαφιστούν στη συνέχεια.

«Η απόφαση αυτή, μας δίνει χρόνο για περεταίρω ενέργειες και μία επί της ουσίας συζήτηση με την αλβανική κυβέρνηση. Δεν είμαστε αρνητικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Είμαστε αρνητικοί στον τρόπο με τον οποίον γίνεται και στους σκοπούς του. Λέμε να γίνει το έργο ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους. Κάτι που δεν συμβαίνει έως σήμερα» λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην Χειμάρρα κ.Φρέντης Μπελέρης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα, ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο θέμα. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του κόμματος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, κ.Λεωνίδας Παππάς και ο πρόεδρος του παραρτήματος του κόμματος στην Χειμάρρα κ.Φρέντης Μπελέρης.

Με δηλώσεις του στο protothema.gr o πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Παππάς, επεσήμανε, για τις αλβανικές μεθοδεύσεις στην Χειμάρρα : «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση Ράμα. Το θέμα είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το οργανωμένο σχέδιο. Εάν δηλαδή το κίνητρο είναι οικονομικό, καταπατώντας αυθαίρετα και αξιοποιώντας τα «φιλέτα» που ανήκουν σε ομογενείς, ή εθνικιστικό ώστε να διώξουν τους Έλληνες από την Χειμάρρα. Πιστεύω πως είναι και τα δύο. Και να εκμεταλλευτούν καταχρηστικά τις περιουσίες μας αλλά και να διώξουν οριστικά το ελληνικό στοιχείο από τον τόπο του».

Protothema.gr

Η νέα εμφάνιση της ομάδας νέων Χιμάρας στα πλάισια...
Διαμαρτυρία Εθνικού Συλλόγου Β.Η. 1914 για την ψήφ...
 
  1. Σχόλια (9)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (9)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εγώ απάντησα υπέρ του ελληνισμού αν κατάλαβες με το μήνυμά μου. Απλά ανέφερα ότι προδότες υπάρχουν παντού και πάντα. Κι ότι αν κάποιος από την ΕΕΜ στην Αλβανία είναι προδότης, δε σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι άλλοι. Τώρα τι κατάλαβες εσύ, δεν ξέρω. Πάντως δικαιώνομαι με την απάντησή σου. ΓΙατί προσπαθείς να βγάλεις αλβανό κάποιον που υπερασπίζεται τους έλληνες. Σπέρνεις διχόνοια απλά γιατί γουστάρεις. Κρίμα... Κι επίσης το όνομά μου ήταν @Έλληνας που σημαίνει ότι απαντάω στον Έλληνας που έγραψε παραπάνω. Δε δηλώνει τι είμαι. Το τι είμαι το ξέρω μόνος μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τον κακό σου τον καιρό κι εσένα. Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που για 10 ευρώ πουλάνε και τη μάνα τους δε σημαίνει ότι το κάνουν και οι υπόλοιποι. Πάντα υπήρχαν προδότες και πάντα θα υπάρχουν. Κι αν για ένα πράγμα χαρακτηρίζεται το ελληνικό έθνος είναι η προδοσία. Ποτέ δεν ήμασταν ενωμένοι, ακόμα και τώρα με την οικονομική κρίση, αντί να λύσουμε το πρόβλημα κοιτάμε να φαγωθούμε μεταξύ μας. Εεεε τα ίδια γίνονται και στην εθνική ελληνικη μειονότητα της Αλβανίας. Επίσης άλλο αρβανίτες κι άλλο αλβανοί. Θα σου πρότεινα να ανοίξεις κανά βιβλίο, μπορώ να σου υποδείξω κάποια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχουμε άδικο λοιπόν, εμείς οι Έλληνες να σας αποκαλούμε ΟΛΟΥΣ Αρβανίτες; Εσείς δεν μονιάσατε μεταξύ σας, και προδίδει ο ένας τον άλλο, την Ελλάδα θα ευεργετήσετε και θα στηρίξετε; Είναι αλήθεια ότι στον Αλβανικό πόλεμο είσασταν με το μέρος των Ιταλών και των Αλβανων; Σκοτώνατε τους Έλληνες φαντάρους πισώπλατα; Μας στείλατε και το ψευτο-λιοντάρι της Χειμάρας, να μας ρίξη στάχτη στα μάτια "Για την Ελλάδα"; Αν ηταν για την Ελλάδα, δεν θα ηταν στην πελυρά του σοσιαληστρικού Πασόκ!..

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη