Καταστροφή αγιογραφιών στην Αλβανία

Καταστροφή αγιογραφιών στην Αλβανία

Νέα στοιχεία προκύπτουν από ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο facebook του Αλβανού υπουργού Νταμιάν Γκικνούρι, ο όποιος έλκει την καταγωγή του από την Χιμάρα. Στα σχέδια που ανάρτησε ο υπουργός, προκύπτουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν το σχέδιο ανάπτυξης της Χιμάρας, συγκεκριμένα βλέπουμε πως οι περιοχές που πρόκειται να απαλλοτριωθούν προς όφελος του δημοσίου θα μετατραπούν σε πεζόδρομους και χώρο πρασίνου με πεύκα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μαζική ιδιοκτησιακή αποψίλωση των Ελλήνων κατοίκων της Χιμάρας με την αιτιολογία της κατασκευής πεζοδρομίων και χώρων πρασίνου για χάρη των οποίων θα γκρεμιστούν κατοικίες, επιχειρήσεις καθώς και τα κτήματα όπου βρίσκονται αυτά θα απαλλοτριωθούν ενώ θα καταπατηθούν και αυλές και αλλά κτήματα εντός της πόλης της Χιμάρας για τα οποία οι κάτοικοι δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Συνολικά η έκταση των κτημάτων που θα απαλλοτριωθούν η απλώς θα καταπατηθούν στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει τίτλο ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσίευσε ο ίδιος ο Υπουργός θα είναι 25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τα κτήματα αυτά είναι στην πλειοψηφία τους παραθαλάσσια ή κτήματα φιλέτα σε κεντρικά σημεία που η συνολική εμπορική τους αξία αν υπολογισθεί με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς κυμαίνονται στα 300-450 ευρώ το τμ. υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και την αξία των 18 κατοικιών και κτιρίων που θα κατεδαφιστούν με συνολικό εμβαδόν 1.547 τμ, με βάση σχετική ταμπέλα της απόφασης απαλλοτρίωσης της κυβέρνησης Ράμα και όχι την πραγματική έκταση τους, η οποία αν υπολογιστεί με την εμπορική αξία του κτίσματος που είναι 450-850 ευρώ, υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά η αξία της ακίνητης περιουσίας που υφαρπάζεται από το Ελληνκό πληθυσμό της Χιμάρας με αφορμή την εφαρμογή του νέου σχεδίου ανάπλασης της πόλης υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αλβανική κυβέρνηση έχει διαθέσει για απαλλοτριώσεις το γέλιο πόσο των 93.969.835 Λεκ, σχεδόν 706.540 ευρώ (1 ευρώ = 133 λεκ)

Πραγματικό πλιάτσικο.

Δείτε εδώ την απόφαση απαλλοτρίωσης της Αλβανικής κυβέρνησης

Θύμα Αλβανού hacker η Ρένα Δούρου
Αλβανικά πρωτοσέλιδα Σαββάτου
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Tous agious pantes stin himara persi tous anoiksan treis fores kai parola tafta ta metra asfaleias paramenoun anyparkta

This comment was minimized by the moderator on the site

Και μόνο που τοιχογραφίες υπέστησαν βανδαλισμούς με τσεκούρια και αιχμηρά αντικείμενα σε βάζει σε υποψίες !!
Επιθέσεις δυστυχώς ,δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος και αυτό είναι ανησυχητικό .

Καλό βράδυ Χιμαρεος Σπιλα !

This comment was minimized by the moderator on the site

Εκτος απο αυτα που κλεβουν, αφηνουν πισω τους καταστροφη.
Η καταστροφη τις πολιτιστικης μας κληρονομιας ειναι ο σκοπος τους.
Και φαινεται οτι τα καταφερνουν, μεχρι ποτε?

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη