Το νέο σχέδιο πόλεως της Χιμάρας προβλέπει την κατεδάφιση κατοικιών και επιχειρήσεων Ελλήνων για να φτιαχτούν πεζοδρόμια και πάρκα

Το νέο σχέδιο πόλεως της Χιμάρας προβλέπει την κατεδάφιση κατοικιών και επιχειρήσεων Ελλήνων για να φτιαχτούν πεζοδρόμια και πάρκα

Νέα στοιχεία προκύπτουν από ανάρτηση στην προσωπική σελίδα στο facebook του Αλβανού υπουργού Νταμιάν Γκικνούρι, ο όποιος έλκει την καταγωγή του από την Χιμάρα. Στα σχέδια που ανάρτησε ο υπουργός, προκύπτουν ορισμένα στοιχεία που αφορούν το σχέδιο ανάπτυξης της Χιμάρας, συγκεκριμένα βλέπουμε πως οι περιοχές που πρόκειται να απαλλοτριωθούν προς όφελος του δημοσίου θα μετατραπούν σε πεζόδρομους και χώρο πρασίνου με πεύκα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μαζική ιδιοκτησιακή αποψίλωση των Ελλήνων κατοίκων της Χιμάρας με την αιτιολογία της κατασκευής πεζοδρομίων και χώρων πρασίνου για χάρη των οποίων θα γκρεμιστούν κατοικίες, επιχειρήσεις καθώς και τα κτήματα όπου βρίσκονται αυτά θα απαλλοτριωθούν ενώ θα καταπατηθούν και αυλές και αλλά κτήματα εντός της πόλης της Χιμάρας για τα οποία οι κάτοικοι δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Συνολικά η έκταση των κτημάτων που θα απαλλοτριωθούν η απλώς θα καταπατηθούν στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει τίτλο ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσίευσε ο ίδιος ο Υπουργός θα είναι 25.000 τετραγωνικά μέτρα.

Τα κτήματα αυτά είναι στην πλειοψηφία τους παραθαλάσσια ή κτήματα φιλέτα σε κεντρικά σημεία που η συνολική εμπορική τους αξία αν υπολογισθεί με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς κυμαίνονται στα 300-450 ευρώ το τμ. υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια Ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε και την αξία των 18 κατοικιών και κτιρίων που θα κατεδαφιστούν με συνολικό εμβαδόν 1.547 τμ, με βάση σχετική ταμπέλα της απόφασης απαλλοτρίωσης της κυβέρνησης Ράμα και όχι την πραγματική έκταση τους, η οποία αν υπολογιστεί με την εμπορική αξία του κτίσματος που είναι 450-850 ευρώ, υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά η αξία της ακίνητης περιουσίας που υφαρπάζεται από το Ελληνκό πληθυσμό της Χιμάρας με αφορμή την εφαρμογή του νέου σχεδίου ανάπλασης της πόλης υπερβαίνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αλβανική κυβέρνηση έχει διαθέσει για απαλλοτριώσεις το γέλιο πόσο των 93.969.835 Λεκ, σχεδόν 706.540 ευρώ (1 ευρώ = 133 λεκ)

Πραγματικό πλιάτσικο.

Δείτε εδώ την απόφαση απαλλοτρίωσης της Αλβανικής κυβέρνησης

Ο Ντούλες ξεμπροστιάζει Αλβανό βουλευτή του Ράμα π...
Η αλβανική κυβέρνηση υποχωρεί- Αναγνώρισε βουλγαρι...
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

@Παρασκευή

"ΜΑ....... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ"

Στην Αλβανία είναι.

This comment was minimized by the moderator on the site

αυτί που είναι Έλληνες να έρθουν Ελλάδα
ΜΑ....... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ
ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟ 1913
ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Και που είναι το κακό ρε κομπλεξικοί ότι θα και πεζοδρόμια και θα φυτέψει δέντρα και θα κάνει πλατείες....αυτί που είναι Έλληνες να έρθουν Ελλάδα στην ομόνοια που έχει μπόλικο μπετόν κουφαλες

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη