Συνάντηση αντιπροσωπίας κατοίκων Χιμάρας με Υπουργούς του Έντι Ράμα στην Αυλώνα

Συνάντηση αντιπροσωπίας κατοίκων Χιμάρας με Υπουργούς του Έντι Ράμα στην Αυλώνα

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση Ράμα με τους κατοίκους της Χιμάρας για την εύρεση λύσης στα περιουσιακά τους δικαιώματα, πραγματοποιήθηκε χθες και η δεύτερη συνάντηση στην Αυλώνα.

Στην συνάντηση αυτή, όπως είχε δεσμευτεί ο Αλβανός πρωθυπουργός θα συμμετείχαν ο υπουργός Ενέργειας, η υπουργός Πολιτισμού και οι κάτοικοι της Χιμάρας οι οποίοι θίγονται άμεσα από τις επικείμενες κατεδαφίσεις στην περιοχή. Στην χθεσινή συνάντηση όμως αυτό δεν συνέβη, αντί οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης να καλέσουν τους ιδιοκτήτες κάλεσαν μόνο 4 εκπροσώπους των κατοίκων της Χιμάρας.

Οι εκπρόσωποι μετά από συνεννόηση αποδέχτηκαν την πρόταση και παρευρέθησαν στην συνάντηση ζητώντας όμως να τηρηθεί η δέσμευση του Αλβανού Πρωθυπουργού που είχε πει πως στην δεύτερη συνάντηση θα είναι παρόν όλοι κάτοικοι των οποίων οι περιουσίες θα κατεδαφιστούν. Έτσι αποφασίστηκε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Χιμάρα.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το πέρας της συζήτησης, ο υπουργός Ενέργειας της Αλβανίας, Νταμιάν Γκικνούρι, φάνηκε διαλλακτικός λέγοντας πως θα αφουγκραστεί τα προβλήματα των Χιμαραίων ώστε να βρεθεί μια ικανοποιητική λύση η οποία θα είναι αποδεχτή και από τις δυο πλευρές.

Αντίθετα ο Δήμαρχος της Χιμάρας Γκεργκι Γκορος σε ύφος πολύ πιο αυστηρό από αυτό του Υπουργού, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην Χιμάρα και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων ως πολιτικά παιχνίδια.

«Κόλαφος» η έκθεση του ΟΑΣΕ για παρανομίες στις βο...
«Παιχνίδια» εναντίον της Ελλάδας με άρση εμπολέμου...
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

H μανα του ειναι αλβανιδα ο πατερας ελληνας
Στι Φιερι μπορει να λεγεται Γκιεργκι αλλα ως τη Ναρτα της Βλορας τον λενε Γιωργο.
Βεβαια αμα ο ιδιος δεν αισθανεται καν ελληνοσκιπεταρος αλλα σκετο σκιπεταρος δικο του θεμα.


Και οι προγονοι του ,απο τη μερια του πατερα του , ειχανε παει να πολεμησουν στα ελληνικα εκστρατευτικα σωματα κατα το 1944.

This comment was minimized by the moderator on the site

"ο Δήμαρχος της Χιμάρας Γκεργκι Γκορος"

Γκέργκι Γκόρο, όχι Γκεργκι Γκόρος.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη