Το ΚΕΑΔ καταγγέλλει κρατική αυθαιρεσία σε βάρος επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα

Το ΚΕΑΔ καταγγέλλει κρατική αυθαιρεσία εις βάρος των επιχειρήσεων και της γηγενούς κοινότητας στη Χιμάρα

Μέσα στο σκοτάδι ενημέρωσης που επιχειρείται να μετατραπεί σε στάνταρ του δημοσίου βίου στη χώρα, και επωφελούμενη απ’ την ελάττωση προσοχής της κοινής γνώμης της λόγω θερινών διακοπών, η ποικιλόμορφη κρατική μηχανή εφαρμόζει αυτές τις ημέρες την καμπάνια καταπίεσης της σειράς στην περιοχή της Χιμάρας. Με επιλεγμένες επισκέψεις, πρακτικές διακρίσεων εις βάρος πολιτών που συνεχίζουν να μην ταυτίζονται με τις κυβερνητικές πολιτικές ή αυτές της τοπικής αρχής, βάζουν πρόστημα σε επιχειρήσεις στοχεύοντας ώστε δια της οικονομικής ποινικοποίησης να ελέγξουν την συνείδηση των πολιτών.

Παραμένοντας πάντοτε συνεπείς στην ανάγκη συγκρότησης σταθερών θεσμών του κράτους δικαίου αλλά ταυτόχρονα στην αρχή της ισότητας ενώπιο του νόμου των πολιτών ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής ή πολιτικών πεποιθήσεων, καταγγέλλουμε την αυτή την έφοδο καταπίεσης της κυβέρνησης Ράμα. Η τοπική κοινωνία σε μια περίοδο εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας λόγω και γενικότερων συγκυριών στη χώρα, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί και όχι παρεμποδιστεί για κάθε νόμιμη επωφελία απ’ την τουριστική κίνηση και περίοδο.

Δεν είναι εύκολο με τέτοιους αναχρονιστικούς τρόπους να ελεγχθεί η αντίδραση των πολιτών. Απεναντίας προειδοποιείται ο εμπνευστής αυτών των διαχρονικών καταπιεστικών συμπεριφορών στην περιοχή της Χιμάρας και ευρύτερα ότι η πολιτική μας αντίσταση δεν πρόκειται να καμφθεί.

Τίρανα, στις 10 Αυγούστου 2017
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΚΕΑΔ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου