ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας: Κακοστημένη φιέστα Μπουγιάρ Νισάνι και Γκόρου στην Χιμάρα

nishani-himara

Ανακοίνωση

Την ώρα που η Χιμάρα βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της αδιάλειπτης προσπάθειας εθνοκάθαρσης που συντελείται από την τοπική και την κεντρική εξουσία μέσω της αρπαγής των περιουσιών, μία περίεργη εκδήλωση έλαβε χώρα σήμερα στην πόλη της Χιμάρας.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι βρέθηκε στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Γκόρου σε μια κακοστημένη φιέστα όπου απέμεινε τον τίτλο «Καμάρι του έθνους» στην «Περιοχή της Χιμάρας».

Η εκδήλωση είχε μικρή συμμετοχή κυρίως από δημοτικούς υπαλλήλους και τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κατά περίεργο τρόπο σε εκδήλωση που υποτίθεται πως αφορά το σύνολο της Χιμάρας δεν κλήθηκαν επίσημοι φορείς και άλλα κόμματα.

Με την νέα διοικητική διαίρεση, ο δήμος Χιμάρας, περιλαμβάνει πλέον δύο κοινότητες την ελληνική και την αλβανική. Στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε η αλβανική κοινότητα του νέου δήμου, ενώ η ελληνική αγνοήθηκε πλήρως, γεγονός απαράδεκτο για πρόεδρο της δημοκρατίας.

Η στάση αυτή του προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας λίγο πριν λήξει και επίσημα η θητεία του ίσως σχετίζεται με την φιλία που τον δένει με τον Γ. Γκόρο από τα χρόνια που φοιτούσαν στην ίδια στρατιωτική σχολή.

Η Χιμάρα αποτελεί μια κοινότητα με ιστορία, αρετές και στοιχεία που πολλά έθνη θα ήθελαν να τιμήσουν αλλά εμείς ανήκουμε στο ελληνικό.

ΟΜΟΝΟΙΑ Χιμάρας
Εκ του γραφείου τύπου

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου