Κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής που πραγματοποιεί στην Χιμάρα η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Σουρανή, βρέθηκε στο σχολείο ΟΜΗΡΟΣ της Χιμάρας όπου συζήτησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Μαρματάκης, καλωσόρισε την κα Πρέσβη και την ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση της στη πρόσκληση που της είχε γίνει. Τόνισε ότι η παρουσία του ανωτάτου εκπροσώπου της Ελλάδας αποδεικνύει για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνική πολιτείας στο σχολείο και τον ελληνισμό της Χιμάρας.

Η κα Σουρανή δίχως ακόμη να έχει συμπληρώσει χρόνο στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, έχει καταφέρει να κάνει έργο που προκάτοχοί της δεν κατάφεραν να κάνουν σε βάθος τετραετίας. Η παρουσία της, που διακρίνεται για τον υπερβάλλοντα ζήλο στα καθήκοντά της, είναι ο σημαντικότερος λόγος που τα μέλη της ΕΕΜ αισθάνονται πολύ πιο έντονα την στήριξη της ελληνικής διπλωματίας στα καθημερινά τους προβλήματα.