Χιμάρα: Η incognito επίσκεψη Ράμα και οι εθνικιστικές εκδηλώσεις

Χιμάρα: Η incognito επίσκεψη Ράμα και οι εθνικιστικές εκδηλώσεις

Αιφνίδια εμφάνιση έκανε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στην πόλη της Χιμάρας συνοδεία του Υπουργού Ενέργειας και του Δημάρχου της πόλης.

Την ίδια μέρα, ο Ράμα είχε πάρει μέρος σε μια συνάντηση με κατοίκους της Κονίσπολης όπου μοίρασε πιστοποιητικά νομιμοποίησης αυθαίρετων στους κατοίκους της περιοχής. Στις δηλώσεις που έκανε στην Κονίσπολη ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει για άλλη μια φορά την "αρμονική συμβίωση" των Ελλήνων και Αλβανών στην χώρα και να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Χιμάρα.

Την επίσκεψη του στην Χιμάρα, που διήρκησε λιγότερο από μια ώρα, κατέγραψε και δημοσιοποίησε το Σάββατο ο ίδιος ο Ράμα στην επίσημη σελίδα του στο facebook καθώς δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα για να αποφύγει τυχόν αντιδράσεις ή συγκρούσεις με τους κατοίκους της Χιμάρας. Στην διάρκεια της επίσκεψης δεν έκανε δηλώσεις και περιορίστηκε σε ένα περίπατο στο νέο παραλιακό δρόμο της Χιμάρας τον οποίο είχαν καθαρίσει από την άμμο και τα συντρίμμια τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου λίγο πριν την επίσκεψη του.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, εμφανίστηκαν στην πόλη της Χιμάρας παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα από την βόρια Αλβανία τα οποία είχε προσκαλέσει ο δήμος Χιμάρας στα πλαίσια μιας εκδήλωσης για την προώθηση του τουρισμού. Εντύπωση προκάλεσαν οι παραποιημένες παραδοσιακές φορεσιές τους οι οποίες είχαν αποκλειστικά εθνικιστικά σύμβολα, καθώς και οι εθνικιστικοί χώροι και τραγούδια που ακούστηκαν στην εκδήλωση.

Και εδώ οι "παραδοσιακοί χοροί"

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου