Συνάντηση του Συνηγόρου του πολίτη με κατοίκους και εκπροσώπους της Χιμαράς

Συνάντηση του Συνηγόρου του πολίτη με κατοίκους και εκπροσώπους της Χιμαράς

Συνάντηση με κατοίκους και με εκπροσώπους οργανώσεων της Χιμάρας πραγματοποίησε ο Συνήγορος του Πολίτη της Αλβανίας κ. Ίγκλη Τοτοζάνη στις 8 Νοεμβρίου στην Χιμάρα. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ιδίου, ο όποιος ζήτησε να συναντηθεί με κατοίκους που πλήττονται από τις κατεδαφίσεις και με εκπροσώπους των οργανώσεων της Χιμάρας οι οποίοι τους τελευταίους μήνες διαδηλώνουν κατά της απόφασης κατεδάφισης 19 οικιών και επιχειρήσεων που ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους ελληνικής καταγωγής.

Ο κ. Τοτοζάνη συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Χιμάρας Γιώργο Γκόρο από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει το δημαρχείο της Χιμάρας για την έγκριση του νέου πολεοδομικού σχεδίου, στην λήψη της απόφασης κατεδάφισης των 19 κτισμάτων και στην διαδικασία που ακολουθήθηκε στην συνέχεια.

Ο ίδιος δήλωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο facebook πως αφού ενημερώθηκε από τις δύο πλευρές, τον δήμαρχο και τους κατοίκους, στο θέμα των κατεδαφίσεων και του νέου σχεδίου πόλεως θα προβεί στην έκδοση επίσημης έκθεσης αφού η ομάδα εμπειρογνωμόνων του θα εξετάσει σχολαστικά τα στοιχεία που συνέλεξαν.

Επισημαίνουμε πως ο συνήγορος του πολίτη είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός στην Αλβανία που δεν ασκεί εξουσία σε άλλους κρατικούς θεσμούς δρα όμως ως ένα συμβουλευτικό όργανο.

O Εκσκαφέας

Ήπειρος, μία, ενιαία και Ελληνική από την αρχαιότη...
Ο Ράμα κατηγορεί την Ελλάδα για ωμή παρέμβαση και ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Τρίτη 04/10/22, 23:29

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη