Νέα διαδήλωση των κατοίκων της Χιμάρας, «Οι μπουλντόζες δεν θα περάσουν»

Νέα διαδήλωση των κατοίκων της Χιμάρας, «Οι μπουλντόζες δεν θα περάσουν»

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι κάτοικοι της Χιμάρας στα σχέδια κατεδάφισης περιουσιών των κατοίκων. Για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το δημαρχείο με το ίδιο απλό αίτημα, να συναντήσουν τον δήμαρχο και να τους δώσει σχετικές εξηγήσεις.

Ο νέος κύκλος κατεδαφίσεων είχε προαναγγελθεί αρκετό καιρό πριν όμως την ημέρα της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή μοίρασε ραβασάκια σε οικογένειες Χιμαραίων όπου τους ειδοποιεί πως εντός 5 ημερών πρέπει να αδειάσουν τα εν λόγω κτίρια ώστε να κατεδαφιστούν.

Κοντά στους κατοίκους της Χιμάρας βρίσκονται και κάτοικοι από άλλα χωριά της περιφέρειας Αυλώνας οι οποίοι κατέφθασαν με λεωφορεία ως ένδειξη συμπαράστασης απέναντι στα συμφέροντα της αλβανικής κυβέρνησης και του δημαρχείου.

Από το πρωί ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκετε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Φρέντη Μπελέρης καθώς και ο πρώην βουλευτής και εκπρόσωπος του συλλόγου Ένωσης Χιμαριωτών Τιράνων κ. Νικόλαος Νεράντζης.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν και να δημιουργήσουν ανθρώπινο τοίχος προστασίας στα κτίρια που κινδυνεύουν να κατεδαφιστούν.

Δείτε βίντεο με την τοποθέτηση του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδα Παππά:

Η ΝΔ ζητά σύγκλιση του Εθνικου Συμβουλίου Εξωτερικ...
Το Yπ.Εξ. καλεί την Αλβανία να διακόψει τις κατεδα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click