Δρόπολη: Βαριά πρόκληση εις βάρος Ορθόδοξου ιερέα

Δρόπολη: Βαριά πρόκληση εις βάρος Ορθόδοξου ιερέα

Χοτζικές μεθόδους επιλέγει η δημοτική αρχή Δροπόλεως ώστε αθέμιτα και κατά παράβαση των συνταγματικών ρυθμίσεων και του σχετικού νομικού πλαισίου, να παρεμβάλετε στο έργο της Εκκλησίας και την απρόσκοπτη άσκηση των λατρευτικών καθηκόντων του ιερού Ορθόδοξου κλήρου.

Συγκεκριμένα χθες ο αντιπρόσωπος για το Πωγώνι του Δήμου κ. Θ. Νάκας μαζί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου του χωριού Πολύτσανη (επίσης υπό την αρμοδιότητα του Δημάρχου) προσήγαγαν ενώπιο του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργουτσατών τον ιερέα – εφημέριο της περιοχής Πωγωνίου. Πρόκειται προφανώς για μια πολύ σοβαρή πρόκληση και αποδεικνύει την παραβίαση της αρχής μη παρέμβασης στα εκκλησιαστικά των κρατικών οργάνων.

Επιπλέον στοχεύει η ενέργεια αυτή την ψυχολογική καταπίεση του κλήρου ώστε να υποταχθεί στην κρατική εξουσία. Ο κ. Θ. Νάκας στην προκειμένη έχει ξεπεράσει τα όρια της συμπεριφοράς και η αστυνομία μη γνωρίζοντας ή γνωρίζοντας πολύ καλά επέστρεψε σε επικίνδυνες παλιές πρακτικές ανάκρισης και άσκησης ψυχολογικής βίας εις βάρος κληρικών. Επί ώρες και χωρίς περιθώρια να καλέσει και άλλους συνεργάτες ανακρίθηκε ο π. Ευθύμιος Καλαμάς για υποτιθέμενα πράγματα στη φαντασία των παραγόντων του Δήμου.

Δεν είναι εξ άλλου το πρώτο κρούσμα μιας περίεργης συμπεριφοράς αλλά προφανώς είναι η χειρότερη πρόκληση των τελευταίων ετών στην περιοχή.

Πηγή: tachydromos.org

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου