Χιμάρα: Παράνομες αυξήσεις 100% εως 800% από τη δημοτική εταιρεία ύδρευσης

Χιμάρα: Παράνομες αυξήσεις 100% εως 800% από τη δημοτική εταιρεία ύδρευσης

Σε μια προσπάθεια να διασώσει απ' την πτώχευση την Εταιρεία Ύδρευσης του Δήμου, το δημαρχείο Χιμάρας άρχισε να εφαρμόζει νέες τιμές για την ύδρευση στην πόλη της Χιμάρας και στα χωριά που εξυπηρετεί. Από τον πίνακα που έχει αναρτηθεί στα γραφεία της υπηρεσίας ύδρευσης στη Χιμάρα προκύπτουν αυξήσεις στα τιμολόγια και στις υπηρεσίες από 100% έως 800%.

Στην τιμή παροχής νερού στην πόλη της Χιμάρας με μηχανικά στηριζόμενη ύδρευση προκύπτει αύξηση από 400λεκ. σε 800λεκ. Η τιμή διαχείρισης των λυμάτων αυξάνεται από 240λεκ. σε 500λεκ. Συνολικά από 640λεκ. ο καταναλωτής καλείται να πληρώνει 1.300λεκ, αύξηση 103%.

Στην τιμή παροχής νερού στα χωριά με ελεύθερη ύδρευση προκύπτει αύξηση από 300λεκ. σε 700λεκ., ενώ η τιμή διαχείρισης των λυμάτων από 160λεκ. αυξάνεται σε 400λεκ. Συνολικά από 460λεκ. φτάνουμε στα 1.100λεκ., αύξηση 215%.

Η τιμή συμβολαίου για νέα σύνδεση παροχής νερού για κατοικία αυξήθηκε από 1.000λεκ. σε 8.000λεκ., αύξηση 800%.

Ανάλογες αυξήσεις υπάρχουν σε όλες τις τιμές των υπηρεσιών της Εταιρείας Ύδρευσης του Δήμου Χιμάρας.

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία κάθε αύξηση στις τιμές των υπηρεσιών ύδρευσης πρέπει να εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Νερού, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιεύσει καμία απόφαση αύξησης τιμών για το Δήμο Χιμάρας, όπως έχει κάνει με άλλους δήμους. Εάν δεν υπάρχει απόφαση της ΕΕΝ, τότε οι νέες τιμές που εφαρμόζει η Εταιρεία Ύδρευσης του Δήμου Χιμάρας είναι παράνομες και καταχρηστικές.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χιμάρας έχουν τη νομική και ηθική υποχρέωση να ζητήσουν από το δήμαρχο τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Νερού κι αν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση τότε πρέπει να ανακληθούν οι νέες τιμές και να επιστραφούν τα χρήματα στους δημότες της Χιμάρας.

Ο πίνακας με τις νέες τιμές της εταιρείας ύδρευσης της Χιμάρας:

Δείτε τον πίνακα τιμών που έχει αναρτηθεί από την Εθνική Επιτροπή Νερού για το 2015

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου