Το INUK ξανάρχεται, νέες κατεδαφίσεις κτιρίων στην Χιμάρα

Το INUK ξανάρχεται, νέες κατεδαφίσεις κτιρίων στην Χιμάρα

Το Δημαρχείο Χιμάρας ετοιμάζετε να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις κτιρίων στο κέντρο της πόλης της Χιμάρας με την υποστήριξη του περιβόητου ΙΝUK και της Αστυνομίας.

Πρόκειται για κτίρια τα οποία "εμποδίζουν" την κατασκευή της νέας παραλιακής στην πόλη της Χιμάρας. Τα σχέδια δεν έχουν δημοσιευθεί ώστε να μην αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που αναμένετε να κατεδαφιστούν.

Πρόκειται για παλιά και νέα κτίρια τα οποία βρίσκονται δίπλα στην θάλασσα και που αυτή την στιγμή χρησιμοποιούνται ως επιχειρήσεις όπου και εδρεύουν δύο σημαντικά υποκαταστήματα τραπεζών. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κτιρίων έχουν ήδη ενημερωθεί προφορικά αλλά δεν τους έχουν δοθεί σχετικά έγγραφα για να αποτρέψουν τυχόν ακύρωση της κατεδάφισης στο διοικητικό δικαστήριο Αυλώνας. Στους ιδιοκτήτες των παλαιών κτιρίων έχουν υποσχεθεί αποζημίωση (το ύψος της οποίας δεν γνωρίζουμε) ενώ τα νέα κτίρια έχουν κηρυχθεί παράνομα και δεν θα αποζημιωθούν.

Σε πρώτη φάση πρόκειται να κατεδαφιστεί το παλιό "Κλούμπι" των Μπενάδων, κτίριο που φιλοξενεί το υποκατάστημα της Societe Generale Bank και αυτό με το υποκατάστημα της Reiffesen Bank στο σφαγείο, που ανήκει στην οικογένεια Γκιτσάλη.

Σε δεύτερη φάση αναμένονται να κατεδαφιστούν και κτίρια στο κέντρο της πόλης της Χιμάρας για να δημιουργηθεί ο χώρος για το νέο κτίριο του Δημαρχείου και την νέα πλατεία της πόλης.

Οι πρώτες κατεδαφίσεις αναμένονται τις προσεχείς ημέρες.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου