Υπόθεση Λάμανα: Τι κρύβεται πίσω από τις ποινικές διώξεις κατά Χιμαραίων

Υπόθεση Λάμανα: Τι κρύβεται πίσω από τις ποινικές διώξεις κατά Χιμαραίων

Ποινικές διώξεις κατά μελών οικογένειας Χιμαραίων και κατά πρώην δημάρχου της Χιμάρας άσκησε ο εισαγγελέας Αυλώνας πριν μερικές μέρες.

Ταυτόχρονα κήρυξε μεγάλο παραθαλάσσιο κτήμα στην Χιμάρα υπό δικαστική συντηρητική κατάσχεση.

Ποιος είναι ο τελικός σκοπός του Αλβανικού κράτος και αυτών που κρύβονται πίσω από αυτήν την την εισαγγελική παρέμβαση; και γιατί εμπλέκουν και τον πρώην δήμαρχο της Χιμάρας, Ανέστη Δημογιάννη;


Σύντομη ανασκόπηση:
Με απόφαση του Δικαστηρίου Αυλώνας το 1999, η οικογένεια Κυρίτση κατάφερε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτης στο κτήμα αυτό και το 2015 κατάφερε με νέα δικαστική απόφαση να το εγγράψει στο κτηματολόγιο Αυλώνας.

Πριν από 15 ημέρες, ο εισαγγελέας Αυλώνας ζήτησε να κηρυχθεί η διαδικασία αναγνώρισης παράνομη και να επιστραφεί το κτήμα στο κράτος. Μέχρι την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας, το κτήμα θα παραμείνει υπό συντηρητική κατάσχεση.

Ουσιαστικά ο εισαγγελέας ερμηνεύει κάθε λάθος ή έλλειψη εγγράφων στην διαδικασία ως πλαστογράφηση για να δικαιολογήσει την κατηγορία περί πλαστογραφίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυρίτση.

Το παραθαλάσσιο κτήμα στα Λάμανα είναι ίσως το καλύτερο παραθαλάσσιο οικόπεδο της Χιμάρας και αρκετοί το είχαν βάλει στο μάτι. Έτσι, ο εισαγγελέας Αυλώνας επενέβει και "διαπίστωσε" ότι υπάρχουν πλαστογραφήσεις και ποινικές πράξης σε όλη την διαδικασία αναγνώρισης της ιδιοκτησίας στην οικογένεια Κυρίτση πάνω σε αυτό το κτήμα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι διώκεται και ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας Ανέστης Δημογιάννης ο όποιος στον ανακριτή είχε το θάρρος να αναγνωρίσει την οικογένεια Κυρίτση ως νόμιμους ιδιοκτήτες και αρνήθηκε να στηρίξει τις κατηγορίες για πλαστογραφία της οικογένειας

Ο Ανέστης Δημογιάννης έχει υπογράψει τα έγγραφα ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυρίτση απ' όταν ήταν Δήμαρχος Χιμάρας και ο ανακριτής του ζήτησε να δηλώσει ότι πως υπογράφη του ήταν πλαστή για να ενοχοποιήσει την οικογένεια Κυρίτση. Ο Ανέστης Δημογιάννης αρνήθηκε να γίνει πιόνι του εισαγγελέα και γι' αυτό το λόγο ο εισαγγελέας τον κατηγόρησε για συμμετοχή στην πλαστογραφία μαζί με τα μέλη της οικογένειας Κυρίτση.

.Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κ. Ανέστης Δημογιάννης υπήρξε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αυλώνας και αντικαταστάθηκε με συνοπτικές διαδικασίες διότι δεν ενέκρινε τα νέα σχέδια πολεοδομίας της κυβέρνησης της Αλβανίας για την κατασκευή τον λεγόμενων "τουριστικών χωριών" στην περιοχή της Χιμάρας.

Και για να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους, στην θέση του βάλανε κάποιον ο όποιος είχε κατηγορηθεί από τις εισαγγελικές αρχές στην Ιταλία για απαγωγή ανηλίκου για λύτρα σε συνεργασία με την ιταλική μαφία.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το στόχο του εισαγγελέα και αυτών που βρίσκονται πίσω του, και αυτός δεν είναι άλλος απο το να κρατικοποιήσουν το καλύτερο κτήμα στην Χιμάρα για να το παραχωρήσουν στα συνεταιράκια τους έναντι 1€/τμ εφαρμόζοντας τον περίφημο και αντισυνταγματικό νόμο "Περί ανάπτυξης του τουρισμού".

Ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις λέει την φράση: «Φωνάζει ο κλέφτης...»

Ο Εκσκαφέας

Πηγές:
Άρθρο Gazeta Tema
Άρθρο Droni
Άρθρο Shekulli
Άρθρο Oranews

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου