Σας αποκαλύπτουμε ποιος είναι ο εργολάβος που πήρε άδεια για να χτίσει τουριστικό χωριό στην παραλία του χωριού Δρυμάδες και ποιο είναι το κτήμα 19.000 τμ που άρπαξαν από δύο μεγάλες οικογένειες.

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομία Άρθ.7 Ημερ. 7 Μαρτίου 2014, και με την υπογραφή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα έχει εγκριθεί άδεια οικοδόμησης τουριστικού χωριού σε κτήμα με έκταση 19.100 τμ, στην εταιρία EUROCOL Shpk.

Αυτή είναι μια καταχρηστική και παράνομη άδεια και πιο κάτω θα σας εξηγήσουμε γιατί.

- Η εταιρία EUROCOL Shpk ανήκει στον Παντελή Τσαραπούλη ο όποιος είναι ο εργολάβος που έχτισε την καινούργια βίλα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην οποία μετακόμισε πρόσφατα και είναι η εταιρία που παίρνει τα μεγαλύτερα δημόσια συμβόλαια επί κυβερνήσεως Ράμα.

- Η άδεια εγκρίθηκε για έκταση 19.100 τμ που συμπεριλαμβάνει και το περιβόητο Νίκη beach στο σημείο που βγαίνει στην παραλία.
Το κτήμα ανήκει στις οικογένειες Μπούας και Μάρκος από το χωριό Δρυμάδες και κανένα μέλος από αυτές τις δύο οικογένειες δεν εμφανίζετε στα συμβόλαια ιδιοκτησίας. Αντί αυτών, ιδιοκτήτες φαίνεται να είναι δύο Αλβανοί από το Φίερι και την Μαλακάστρα!!!

- Η άδεια είναι παράνομη γιατί ένα μέρος του οικοπέδου είναι υπό συντηρητικής κατάσχεσης με απάφαση δικαστηρίου!!! καθώς οι αγοραπωλησία του κτήματος δεν είναι νόμιμη και έχει αμφισβητηθεί στα δικαστήρια από τους νόμιμους ιδιοκτήτες από το χωριό Δρυμάδες.
Αυτό όμως δεν εμπόδισε το Δήμο Χιμάρας να εγκρίνει πρόσφατα και την άδεια περίφραξης του κτήματος!!!

Πρόσφατα η εταιρία άρχισε της εργασίες περίφραξης του κτήματος και ήρθε σε σύγκρουση με μέλη της οικογένειας Μπούα από το χωριό Δρυμάδες. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι η αστυνομία και ο δήμος ήταν απόντες.

Οι καταπατητές πέρασαν από τα λόγια στα έργα,
αλλά
η αντίσταση και ένσταση των Χιμαριωτών ακόμα περιορίζετε στα λόγια.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά λινκ:
http://www.planifikimi.gov.al/sites/default/files/07_Vendimi%20Nr.7_dt.%2007.03.2014_Resorti%20Turistik%20ne%20fshatin%20Gjileke_Eurocol.pdf
http://www.planifikimi.gov.al/sites/default/files/07_V.Nr.7_dt.07.03.2014_Harta_Resortit%20white%20stone_Eurocol.PDF
http://www.lapsi.al/lajme/2015/10/06/nd%C3%ABrtoi-vil%C3%ABn-e-ram%C3%ABs-n%C3%AB-surrel-kompania-fiton-5-milion-euro-nga-oshee#.VkG6e7erTrd
http://acp.al/projects/272/Shkembinjte-e-bardhe,-Drimadhe/
http://www.eurocol.com.al/Drimadh.html