Χιμάρα: Μεγάλος αριθμός σοβαρών παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία

Χιμάρα: Μεγάλος αριθμός σοβαρών παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία

Από το πρωί μέχρι τις 13:00 έχουν παρατηρηθεί παρατυπίες σε 12 από τα συνολικά 38 εκλογικά κέντρα του δήμου Χειμάρρας

Έναρξη ψηφοφορίας με καθυστέρηση: Από τα 38 εκλογικά κέντρα του συνόλου του δήμου η ψηφοφορία ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 2 ωρών στα εκλογικά κέντρα 4591 στην περιοχή Χιμάρας και 4595 στην περιοχή Βράνισας.

Απαγόρευση εισόδου παρατηρητών του ΚΕΑΔ-Ομόνοιας: Έχει απαγορευθεί η είσοδος του παρατηρητή του ΚΕΑΔ στο εκλογικό κέντρο 4584, ενώ στο εκλογικό κέντρο 4592 επετράπη στον παρατηρητή του ΚΕΑΔ να παρακολουθήσει τις εκλογές μετά τις 10:30.

Παρεμβάσεις υπαλλήλων δήμου και μελών αριστερής συμμαχίας: Υπάλληλοι του δήμου και στελέχη της αριστερής συμμαχίας συνοδεύουν ηλικιωμένους υποψηφίους και με την ανοχή της επιτροπής εισέρχονται μαζί τους στο παραβάν στα εκλογικά κέντρα 4588, 4588/1. Δύο στελέχη του δήμου και του κτηματολογίου έχουν καθίσει έξω από τα εκλογικά κέντρα 4584 και 4584/1 και απειλούν τους ψηφοφόρους.

Απαγόρευση συνοδείας ηλικιωμένων από μέλη της οικογενείας τους: Αντιθέτως, δεν επιτρέπεται η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους από μέλη της οικογενείας τους (παιδιά-εγγόνια) στα εκλογικά κέντρα 4590 και 4591.

Διαφορετικός κατάλογος ψηφοφόρων:

  • Στο εκλογικό κέντρο 4591 ο επίσημος κατάλογος των ψηφοφόρων διαφέρει από αυτόν που έχει αναρτηθεί στην είσοδο του σχολείου.

  • Τρεις ψηφοφόροι που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό κέντρο 4590, ψήφισαν και σε τρία άλλα εκλογικά κέντρα με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Παράδοση συμπληρωμένων ψηφοδελτίων: Παρατηρήθηκε στο εκλογικό κέντρο 4592 παράδοση συμπληρωμένων ψηφοδελτίων σε ψηφοφόρους. Δεν τους επετράπη να ψηφίσουν.

Παραβίαση καλπών και σφραγίδων ασφαλείας: Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τα καπάκια και οι σφραγίδες ασφαλείας στα εκλογικά κέντρα 4581/1 και 4594. Το ΚΕΑΔ-Ομόνοια Χιμάρας εφιστά την προσοχή στα δύο συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα καθώς και στο εκλογικό κέντρο 4591 λόγω των διαρκών παρεμβάσεων της εκπροσώπου της αριστερής συμμαχίας Μίρκας Γκιτσάλη που είναι και σύζυγος του νυν αντιδημάρχου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου