Κατάσχεση κτήματος 85.000 τμ στο Δραλαίο για πλαστογράφηση

Κατάσχεση κτήματος 85.000 τμ στο Δραλαίο για πλαστογράφηση

Ο εισαγγελέας Αυλώνας έχει ζητήσει την προληπτική κατάσχεση κτήματος με έκταση 85.000 τετραγωνικά μέτρα στο Δραλαίο και έχει αρχίσει ποινική δίωξη για πλαστογραφία σε βάρος πολίτη από Δρυμάδες.

Αναλυτικά, πρόκειται για ένα κτήμα το οποίο έχει επιστραφεί στους φερόμενους ως κληρονόμοι Β. Μπ., με βάση απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Επιστροφής Γης στην Αυλώνα με ημερομηνία 3.12.2008.

Αν και στην δημοσιότητα δεν δόθηκαν αρκετά στοιχεία, πρόκειται για μέρος του κτήματος στο Δραλαίο όπου θα κτιστή το τουριστικό χωριό Green Coast Village.

Αν και το σχετικό κτήμα, στον τίτλο ιδιοκτησίας εμφανίζεται κατά 10.000 τετραγωνικά μέτρα μικρότερο. Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτά (τα -10.000 τ.μ) ήταν το τίμημα που πληρώθηκε για να γίνει η εγγραφή στο εθνικό κτηματολόγιο Αυλώνας.

Ουσιαστικά ο συνεργάτης από Δρυμάδες του Σαμίρ Μάνε (ιδιοκτήτη της Green Coast Shpk) θα μείνει με το δάχτυλο ... γιατί το κτήμα πέρασε στην κυριότητα του κράτους και το σχέδιο χάλασε.

Αλλά η επένδυση Green Coast Village θα συνεχιστεί και με βάση το νόμο 125/2013 "Για τις σύμβασης παραχώρησης και την συνεργασία δημόσιου με ιδιώτες", που έχει ψηφιστεί από την Αλβανική Βουλή το 2013. Ο επενδυτής Green Coast Shpk. θα πάρει το κτήμα από το κράτος ΔΩΡΕΆΝ.

Πολύ βολικό για το Σαμίρ Μάνε ακούγεται αυτό!!!

Το πύον από την πληγή που λέγεται τουριστικά χωριά μόλις ξεχείλισε.

Ο Εκσκαφέας

http://shqiptarja.com/news.php?id_legami=171273

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου