Δαμιανός Κοκαβέσης , για πάντα νέος (βίντεο).

Δαμιανός Κοκαβέσης , για πάντα νέος (βίντεο).

Δαμιανός ΚοκαβέσηςΌταν πριν λίγο καιρό πήγα στα Βριλήσσια να πάρω συνέντευξη από τον Ευρυσθέα Γκιώνη, προς μεγάλη μου έκπληξη τον είδα στον κήπο του σπιτιού του να καθαρίζει μαζί με έναν εργάτη που είχε προσλάβει...

Δεν επέβλεπε, αλλά δούλευε κι αυτός, έχοντας δίπλα του μια πλαστική καρέκλα ώστε όπως μου είπε να μπορεί πέντε λεπτά να δουλεύει και ένα να κάθεται για ξεκούραση. Στα 88 του χρόνια ακμαίος και άκαμπτος, μονάχα οι ρυτίδες στο πρόσωπό του πρόδιδαν τα χρόνια του.

 

Αντίστοιχα ο Δαμιανός Κοκαβέσης στα 84 του απολαμβάνει το μπάνιο του στο Λιβάδι κάνοντας βουτιές με άνεση 20χρόνου. Το ανήμερο θηρίο που ήταν στα νιάτα του, ζει ακόμα μέσα στο γερασμένο του κορμί και αυτό το ξέρει όποιος τον γνωρίζει. Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν; αυτοί οι άνθρωποι αποδεικνύουν πως ακόμα έχουν τακάτι να κάνουν ότι θέλουν και ποτέ μα ποτέ δεν μένουν στάσιμοι. Άνθρωποι σαν αυτούς είναι μέρος της ιστορία της Χιμάρας, εκπροσωπούν επάξια τις περασμένες γενεές και δίνουν ένα σπουδαίο παράδειγμα στην νεολαία της Χιμάρας.

 

Απολαύστε στο βίντεο τον «μπάρμπα» Δαμιανό.

{youtube}mjd9JEyU-Pk{/youtube}

Βόρειος Ήπειρος 1990
Οδοιπορικό TV10 στην Χιμάρα 24-9-11
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη