Επιστολή διαμαρτυρίας Χιμαραίου: «Το ανεύθυνο δημαρχείο διέλυσε το σπίτι μου»

Επιστολή διαμαρτυρίας Χιμαραίου: «Το ανεύθυνο δημαρχείο διέλυσε το σπίτι μου»

Σήμερα ένας συμπατριώτης μας ήρθε αντιμέτωπος με μία πράξη παρανομίας εκ μέρους της δημοτικής Αρχής. Ο διδάσκαλος Νικόλαος Μπολάνος με την κατωτέρω επιστολή την οποία απηύθυνε στον πρόεδρο του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Φρ. Μπελέρη ζητά την ευαισθητοποίηση των συμπατριωτών μας έναντι των αυθαιρεσιών της δημοτικής Αρχής και της αλαζονείας της εξουσίας.

«Προς: Κ. Φρέντυ Μπελέρη,
Πρόεδρο της «Ομόνοιας», παράρτημα Χιμάρας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, τιμώντας το ρόλο σας αλλά και ως πολίτη της Χιμάρας θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια πράξη κτηνωδίας, παράνομη και βάρβαρη που έγινε χτες στις 11.03.2015 και ώρα 11:10, στην περιοχή των πρώην γραφείων του Συνεταιρισμού, μία περιοχή στην οποία εγώ διαθέτω ένα κτήριο κατοικίας. Η παράνομη αυτή πράξη έγινε από τα όργανα του Δημαρχείου και από την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου προς τον Άγιο Μιχαήλ.

Χτες στις 9:20 παρουσιάστηκα στο αρμόδιο γραφείο του Δημαρχείου Χιμάρας για να παρουσιάσω τα δικαιολογητικά έγγραφα που αποδείκνυαν την ιδιοκτησία μου. Αφού τα είδαν και τα έκριναν ως νόμιμα, με ενημέρωσαν για την ανάγκη που είχε προκύψει για την διεύρυνση του δρόμου.

Το θέμα ήταν τα μπαλκόνια του κτηρίου τα οποία εμπόδιζαν το εν λόγω έργο. Κρίνοντας ότι αυτό το δρόμο τον περίμεναν πως και πως οι συγχωριανοί μας και για αποφυγή κάθε ατυχήματος απάντησα αμέσως: Ναι, να τα χαλάσουν, υπερβαίνοντας το προσωπικό συμφέρον.

Εν τω μεταξύ ζήτησα να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και αυτό που είναι το πιο σημαντικό, να αποκόψουν τα μπαλκόνια με ειδικά μηχανήματα έτσι ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω ζημιές στο κτήριο, καθώς επίσης να είμαι παρόν στη διαδικασία αυτή. Παρουσία άλλων, και αφού με ευχαρίστησαν για την κατανόηση, μου εγγυήθηκαν ότι αν δεν είμαστε εμείς οι δύο εκεί δεν θα γίνει η αποκοπή και επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα μηχανήματα και εγώ απομακρύνθηκα.

Στις 11:10, παρουσία του υπεύθυνου του αρμοδίου γραφείου του Δημαρχείου, γίνεται η κατεδάφιση των μπαλκονιών με βαριά μηχανήματα, προκαλώντας ζημίες και σε άλλα τμήματα του κτηρίου από τις δονήσεις. Κάποιοι συμπολίτες μας, που βρέθηκαν εκεί τυχαία μαζεύτηκαν και τους υποχρέωσαν να σταματήσουν. Με ενημέρωσαν και έτσι πήγα και εγώ εκεί. Στην ερώτηση: Γιατί αυτό το παρασκήνιο και αυτή η βαρβαρότητα από εσάς και αυτούς που κρύβονται πίσω σας στην περιουσία μου? Πήρα την εξής απάντηση: «Συγγνώμη» Μετά από λίγο (ειδοποιημένο από αγνώστους ) ήρθε εκεί το περιπολικό της αστυνομίας, τους ανακοίνωσε την διακοπή των εργασιών και φεύγοντας πήραν μαζί τους ένα άτομο του οικογενειακού μου κύκλου, ο οποίος τους ζήτησε και τους υποχρέωσε να σταματήσουν την καταστροφική δουλειά πάνω στο κτήριο.

Με την ανακοίνωση αυτή απευθύνομαι σε σας, ως Χιμαριώτη αλλά και ως πρόεδρο του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για να ευαισθητοποιήσετε τον κόσμο που πιστεύει στη δύναμη και στις ικανότητές σας.

Η ιστορία πιο επείγουσα από ποτέ μας θέλει ενωμένους με ομόφωνη σκέψη και δράση για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις βάρβαρες πρακτικές που έχουν σκοπό να υποδουλώσουν την κοινότητά μας

Ο καιρός απαιτεί, εμείς θα ανταποκριθούμε?»

Με τον δέοντα σεβασμό
Νικόλαος Μπολάνος

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου