Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα (μέρος τρίτο)

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χιμάρα (μέρος τρίτο)

Ανάμεσα σε αυτούς που πούλησαν την Χιμάρα υπάρχουν και "έξυπνοι", που έγιναν ιδιοκτήτες σε μεγάλα κτήματα και προσπάθησαν να κρυφτούν και να το κάνουν αυτό χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Ο επομένως συμπατριώτης μας που πούλησε, ήταν αρκετά πονηρός να μην βάλει το όνομα του αλλά του γαμπρού του, έτσι στον τίτλο ιδιοκτησίας εμφανίζετε ο Σταυρός Μπέλης, γιος του Βλάση Μπέλης.

Στο έγγραφο, που έχει ετοιμαστεί το Φεβρουάριο του 2013, βλέπουμε ότι ο Σταυρός Μπέλης, φέρεται να είναι ιδιοκτήτης σε ένα κτήμα με επιφάνεια 71.500 τετραγωνικά μέτρα στο Δραλαίο, που είναι εντός του κτήματος 178.000 τετραγωνικά μέτρα που θα κατασκευαστεί ο οικισμός Green Coast Village.

Από το χαρτί που συνοδεύει το τίτλο ιδιοκτησίας (που έχει ετοιμαστεί από την εταιρία Lorenco & Co Shpk που αν θυμάστε έκανε την αποτυχημένη καταγράφη περιουσιών το 2011 για λογαριάσμο του ΟΑΣΕ), βλέπουμε ότι πρόκειται για το κτήμα που έχει κατασκευαστεί το νέο μαγαζί Χαβάνα στο Δραλαίο.

Επίσης, ο χάρτης γράφει ότι το κτήμα συνορεύει βόρεια με τον Γκέντη Πριζρένη που είναι το κτήμα που πουλήθηκε από τον Πολυμέρ Μπέγια, και από ανατολή με τον Νεριτάν Χαζιζάι, γνωστό επιχειρηματία από τα Τίρανα, που αργότερα θα σας πούμε από που αγόρασε το δικό του κτήμα στο Δραλαίο.

Από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Εθνικής Επιτροπής Επιστροφής Γης στην Αυλώνα, δεν προκύπτει να υπάρχει απόφαση επιστροφής της γης υπέρ του Σταύρου Μπέλη η υπέρ του πατέρα του και στην πραγματικότητα το κτήμα ανήκει στις οικογένειες Νίνα και Ρούτση.

Από όσα γνωρίζουμε το κτήμα έχει δοθεί με αντιπαροχή στην εταιρεία MANE TCI που θα κτίσει τον οικισμό Green Coast Village καθώς οι δύο είναι από παλιά συνεργάτες και είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην απόπειρα αρπαγής άλλων παραλιών στις Δρυμάδες το 2013 που απετράπει την τελευταία στιγμή.

Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος "συμπατριώτης" μας, ντρέπεται τόσο πολύ για την πράξη του που προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από έναν θύμα.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου