Αυτά είναι τα νέα τουριστικά θέρετρα - οικισμοί που θα χτιστούν στην Χιμάρα.

Αυτά είναι τα νέα τουριστικά θέρετρα - οικισμοί που θα χτιστούν στην Χιμάρα.

Ακούμε όλο και πιο συχνά για νέα τουριστικά θέρετρα - που ουσιαστικά είναι νέοι οικισμοί οι οποίοι έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι στην διαδικασία έγκρισης της άδειας από την Εθνική Υπηρεσία Πολεοδομίας. Μερικά από αυτά έχουν ήδη αρχίσει να χτίζονται και άλλα περιμένουν για την τελική έγκριση.

Ποια είναι και που πρόκειται να κτιστούν αυτοί η νέοι οικισμοί;

Στο Δραλαίο:

1. Green Coast Village με έκταση 187.000 τ.μ, εταιρία MANE TCI (Balfin Group), έχει πάρει την άδεια από το Δημαρχείο της Χιμάρας και από την Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας άρθ. 8 ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014. Συνιδιοκτήτης σε αυτή την επένδυση είναι και οι Stavri Beli και Gent Prizreni ως ιδιοκτήτες του κτήματος.

2. Στην εταιρεία EUROCOL Shpk. έχει εγκριθεί άδεια για ανέγερση τουριστικού θέρετρου - οικισμού από το Δημαρχείο της Χιμάρας η οποία έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας με απόφαση άρθ. 7 ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014. Η εταιρεία ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία Panteli Carapuli από Τίρανα.

Στην Γονέα, Περίβολος

3. Είχε εγκριθεί άδεια για τουριστικό θέρετρο - οικισμός 40.000 μ2 στην ετερία EDIL AL IT SHPK. από το Δημαρχείο Χιμάρας. Αυτή η αδια προκάλεσε και την κατεδάφιση τον σπιτιών της οικογενηασ Ντούνη τον Ιανουάριο του 2014. Όμως η άδεια απορίφτηκε από την Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας καθώς προέκυψαν πλαστογραφήσεις και αλλά προβλήματα με την ιδιοκτησία του κτήματος.

Στο Καλάμι, Δρυμάδες

4. Kompleksi Residencial Olive Valley, έχει αρχίσει να χτίζεται εδώ και δύο χρόνια από την εταιρεία Agikons Shpk.. Αν και παρουσιάζετε ως μια επένδυση Ιταλικής εταιρείας, πρόκειται για μια εταιρεία βιτρίνα καθώς η άδεια από το δημαρχείο της Χιμάρας για τα τρία πρώτα κτίρια έχει δοθεί στην εταιρεία Agikons Shpk. με έδρα τα Τίρανα. Από την έρευνα δεν προκύπτει να έχει την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας για το οικισμό.

Στο Γυαλί, Βουνό

5. Fshati Turistik i Jales, με επιφάνεια 45.000 τ.μ από την εταιρεία EDIL AL IT Shpk. στο Γυαλί του χωριού Βουνό. Δεν έχουμε στοιχεία εάν έχει δοθεί η άδεια από το Δημαρχείο της Χιμάρας και προς το παρόν η εταιρία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Στο Μπόρσι

6. Borsh Royal Resort, από την εταιρεία MGB Ndertimi, θα χτιστεί στο Μπόρσι. Δεν έχουμε στοιχεια για την άδεια και ο οικισμός δεν έχει αρχίσει ακόμα να χτίζετε. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ο οικισμός έχει τεράστιες διάστασης και πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια μεγάλη πλάγια στην Νότια έξοδο του Μπόρσι. Η εταιρεία σκοπεύει να χτίσει και τελεφερίκ για να συνδέσει τον οικισμό με την παραλία.

Στην Κακομαία, Νίβιτσα

7. Kakome Bay Resort, από την εταιρεία RIVIERA Shpk. που ανήκει σε μεγαλοεπενδυτή από την Αυλώνα. Αν και η άδεια έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Πολεοδομίας με υπογραφή του τότε πρωθυπουργού Fatos Nano, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει στην κατασκευή του λόγω της σθεναρής αντίστασης των κατοίκων της Νίβιτσα που είναι και η πραγματικοί ιδιοκτήτες των οικοπέδων.

Στο Πόρτο Παλέρμο - Πάνορμος
8. Έχει προγραμματιστεί να χτιστούν δύο τουριστικά χωριά - οικισμοί στο Πόρτο Παλέρμο αλλά δεν έχομε πληροφορίες ή φωτογραφίες από το σχέδια αυτά και δεν γνωρίζουμε σε ποια φάση βρίσκετε η κατασκευή.

Ο Εκσκαφέας

Σχετικοί σύνδεσμοι:

http://planifikimi.gov.al/archive/2014-03
http://acp.al/projects/197/Green-Coast-Resort
http://acp.al/projects/90/Kompleksi-Olive-Valley
http://www.edilal.com/2011/02/16/jala-resort-village/
http://acp.al/projects/197/Green-Coast-Resort
http://acp.al/projects/186/Kakome-Bay-Resort

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου