Άδειες μαμούθ για τουριστικά θέρετρα στο Δραλαίο

Άδειες μαμούθ για τουριστικά θέρετρα στο Δραλαίο

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας άρθ. 8, ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014, έχει εγκριθεί η άδεια οικοδόμησης για το "τουριστικό θέρετρο" (η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για νέο οικισμό) Green Coast που έχει εκδοθεί από το Δημαρχείο Χιμάρας, στην εταιρεία MANE TCI.

Με μια άλλη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Πολεοδομίας άρθ.7 ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2014, έχει εγκριθεί και δεύτερη άδεια για "τουριστικό θέρετρο" στο Δραλαίο που έχει εκδοθεί από το Δημαρχείο της Χιμάρας. Πρόκειται για την άδεια που έχει εγκριθεί στην εταιρία EUROKOL Shpk.

Και αμέσως μετά έρχεται η επενδύσει 1 εκατ. Ευρώ για να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος στο Δραλαίο.

Έχω κάποιες απορίες που τις έχω από την πρώτη στιγμή που διάβασα αυτήν την είδηση.

Πως γίνετε:
Ενώ οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν μπορούν να πάρουν άδεια οικοδόμησης για τα σπίτια τους από το Δημαρχείο της Χιμάρας, οι μεγαλοεπενδυτές παίρνουν άδειες για 187.000 τ.μ για να χτίσουν ολόκληρους οικισμούς με τις ευλογίες του δήμου Χιμάρας και της κυβέρνησης Ράμα.

Ενώ οι κάτοικοι της Χιμάρας ζουν με το φόβο της κατεδάφισης των σπιτιών τους γιατί δεν τους δίνονται άδειες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες περνούν άδειες για επενδύσεις που θα τους φέρουν κέρδη εκατομμυρίων.

Ενώ οι κάτοικοι της Χιμάρας δεν μπορούν να εγγράψουν στο Κτηματολόγιο Αυλώνας το σπίτι η το κτήμα που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους, κάποιοι άλλοι καταφέρνουν και γράφουν τεράστιες εκτάσεις με ύποπτα έγγραφα και περίεργες αποφάσεις δικαστηρίων και επιτροπών.

Ενώ όλη η Χιμάρα ζητάει να τους δοθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας για τα σπίτια και τα κτήματα τους, το Δημαρχείο και η Κυβέρνηση της Αλβανίας έχουν άλλες προτεραιότητες για την Χιμάρα:

Πως να κτίσουν τουριστικά χωριά και να κάνουν μεγαλεπήβολα σχέδια για ακόμα περισσότερα “τουριστικά χωριά” στην Χιμάρα.

Και ρωτάω: Το λαό της Χιμάρας τον ακούει κανείς;

Ο Εκσκαφέας


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου