Η γη της Χιμάρας τεμαχίζεται, το δημαρχείο δίνει άδειες για τουριστικά χωριά σε μεγαλοεργολάβους

Η γη της Χιμάρας τεμαχίζεται, το δημαρχείο δίνει άδειες για τουριστικά χωριά σε μεγαλοεργολάβους

Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα "τουριστικά χωριά" στην Χιμάρα με άδειες που παραχωρεί το δημαρχείο.

Η αρχή έγινε με το "Green Coast Village" στο Δραλέο Δρυμάδων, της εταιρίας Green Coast Shpk, συμφερόντων του μεγάλου Αλβανού επιχειρηματία Samir Mane TCI, που του έχει παραχωρηθεί άδεια για την ανέγερση "τουριστικού χωριού".

Στην συνέχεια το Δημαρχείο Χιμάρας χορήγησε άδεια στην Eurocol Shpk. με εκπρόσωπο τον Pandeli Carapuli. Η άδεια που του δόθηκε από το Δημαρχείο της Χιμάρας εγκρίθηκε και από την Εθνική Υπηρεσία Πολεοδομίας στις 7 Μαρτίου του 2014 για την ανέγερση "τουριστικού χωριού" στην περιοχή Γκιλεκάτες Δρυμάδων.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το Δημαρχείο της Χιμάρας έχει παραχωρήσει μια τρίτη άδεια για ανέγερση "τουριστικού χωριού" σε μια από τις μεγαλύτερες οικοδομικές αλβανικές εταιρίες με επωνυμία EDIL -AL - IT Shpk. "Gone Perivolo" στην Γονία στο Περίβολο Δρυμάδων αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους η άδεια απορρίφθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πολεοδομίας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα διογκωμένο κύμα αντιδράσεων από Χιμαραίους κατά της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με τις παρατυπίες και το «οργανωμένο έγκλημα» - καθώς περί αυτού πρόκειται - από την παραχώρηση της γης από τον Δήμαρχο της Χιμάρας χωρίς την ενημέρωση ή έγκριση των δημοτών που ενημερώνονται κατόπιν εορτής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου