Δρυμάδες: Σταμάτησαν οι εργασίες στο θέρετρο που πήρε με υπογραφή του Γκόρου ο σύζυγος της Xhaçka

Δρυμάδες: Σταμάτησαν οι εργασίες στο θέρετρο που πήρε με υπογραφή του Γκόρου ο σύζυγος της Xhaçka

Η εταιρεία που έλαβε την άδεια από τον Έντι Ράμα για την εκμετάλλευση της παραλιακής ζώνης μπροστά από το θέρετρο του Αρτάν Γκάτσι, στους Δρυμάδες για 30 χρόνια, έχει αναστείλει τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Η εταιρεία «AG TCC Hotel Management», που ανήκει στη νύφη της Όλτα Τζάτσκα, την Αμερικανίδα Τάουνι Λιν Γκρίζ-Σούτον, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στις 1 Οκτωβρίου 2024, αλλά δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Επιχειρήσεων, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ. Στις 2 Μαρτίου 2023, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του Ράμα ενέκρινε την απόφαση «Για την άδεια χρήσης της παραλίας απέναντι από το θέρετρο στρατηγικής επένδυσης “Dreamades Luxury Suites”».

Μετά την ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής Αρτάν Γκάτσι, σύζυγος της πρώην υπουργού Άμυνας και νυν βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε δημόσια ότι η εταιρεία «AG TCC Hotel Management» είναι αμερικανική με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τουριστικών θέρετρων. Ωστόσο, τα δεδομένα που εξασφάλισε ο Τύπος αποκάλυψαν ότι η εταιρεία δεν είχε καμία προηγούμενη εμπειρία, ενώ η ιδιοκτήτρια ήταν η σύντροφος του αδελφού της Όλτα Τζάτσκα.

Ο Αρτάν Γκάτσι ανακηρύχθηκε «στρατηγικός επενδυτής» με υπογραφή του πρωθυπουργού Έντι Ράμα τον Μάρτιο του 2021. Το έργο «Dreamades Luxury Suites» προβλέπει την κατασκευή ενός θέρετρου στην παραλία της Παλάσας, στους Δρυμάδες, με κόστος 5 εκατομμύρια ευρώ. Οι διαδικασίες του Υπουργικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, υπό την ηγεσία του Ράμα, έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές και νομικές αντιπαραθέσεις.

Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο να εξετάσει την εγκυρότητα της θητείας της Όλτα Τζάτσκα, υποστηρίζοντας ότι, μέσω του συζύγου της Αρτάν Γκάτσι, έχει επωφεληθεί από δημόσια αγαθά, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει απορρίψει τρεις φορές το αίτημα της αντιπολίτευσης για παραπομπή της υπόθεσης στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Επιπλέον, το θέμα της ιδιοκτησίας του εδάφους για την κατασκευή του θέρετρου του Αρτάν Γκάτσι βρίσκεται υπό έρευνα από την Ειδική Εισαγγελία. Ο πρώην δήμαρχος της Χιμάρας, Γιώργος Γκόρο, έχει συλληφθεί για παραποίηση εγγράφων και κατάχρηση εξουσίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες κατά του Αρτάν Γκάτσι ή της Όλτα Τζάτσκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια