Επίσκεψη Ροκανά - Κοτροκόη στην Επαρχία Αλύκου

Επίσκεψη Ροκανά - Κοτροκόη στην Επαρχία Αλύκου

Περιουσιακό και Διοικητική διαίρεση στο επίκεντρο της συνάντησης

Με την επίσκεψη τους μας τίμησαν χθες 17.07.2014, λίγο μετά τις 6 μ.μ , ο Πρέσβης Ελλάδος στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς με τα της συζύγου του, καθώς και ο αγαπητός για όλους , τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και μη ,αναφερόμενοι πάντα στον Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κ Νικόλαο Κοτροκόη.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνάντησης παρευρέθηκαν και υποδέχθηκαν τους προαναφερόμενους ο Έπαρχος Αλύκου κ. Χρήστος Καΐσης, ο πρώην Έπαρχος και αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Παππάς , ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τμήματος Γεωργίας κ. Βασίλης Τούρλας, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Τούρλας, η Γραμματέας του Επαρχιακού Συμβουλίου κα. Βαλεντίνα Γιάννη, ο αντιπρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Νάσιος , ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ για την Επαρχία κ. Βαγγέλης Γιάννης , ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού για την Επαρχία Αλύκου κ. Χρήστος Βασίλης και αρκετοί υπάλληλοι της Επαρχίας.

Ανοίγοντας την ομιλία ,ο πρέσβης κ. Λεωνίδας Ροκανάς μας γνωστοποίησε τον ρολό της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ των δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας , ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα των τοπωνυμιών και την επίλυση του, τονίζοντας ότι έως 01.01.2015 τα ‘’προβληματικά διαβατήρια θα έχουν ασυλία’’. Στο επίκεντρο της συνάντησης το περιουσιακό και οι υφαρπαγές από αλλόθρησκους καθώς και οι δικαστικές διαμάχες της Επαρχίας Αλύκου . Ως γνωστής των πεπραγμένων των έως τώρα δικαστικών αποτελεσμάτων ο κ. Ροκανά συνεχάρη τον Έπαρχο κ. Χρήστο Καϊση και τον Πρόξενο κ. Νικόλαο Κοτροκόη .

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επικείμενη διοικητική διαίρεση , ο Έπαρχος κ. Χρήστος Καϊσης έδωσε τον παλμό των πολιτών της Επαρχίας στα σκοτεινά ‘’όνειρα’’ των καταπατητών της Βορείου Ηπείρου και την κατακερμάτιση της , ειδική μνεία έκανε για την κοινότητα Τσούκα που αυτή τη στιγμή βάλετε με ενοποίηση από κομμάτι εξτρεμιστών αλλοθρήσκων γνωρίζοντας ότι διαμένουν 2.500 Έλληνες κάτοικοι με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί μεγάλο κομμάτι Ελληνισμού .Ο πρέσβης κ. Λεωνίδας όσο και ο Γενικός Πρόξενος κ. Νικόλαος Κοτροκόης αφουγκράστηκαν με ενδιαφέρον τα ερωτήματα και επιχειρήματα που τέθηκαν επί τάπητος για την καλύτερη διεξαγωγή της ολοκληρωμένης πρότασης μας προς τους αρμοδίους του αλβανικού κράτους.

Ο Έπαρχος κ.Χρήστος Καΐσης αναφέρθηκε στα ατελείωτα προβλήματα της παιδείας για την Ε.Ε.Μ , και το παίγνιο μου μας κατάντησαν η εκάστοτε κυβερνήσεις . Τυφλώνοντας την νέα γενιά με τα καμώματα τους. Με τη σειρά του ο Πρέσβης κ. Ροκανάς απάντησε πως, η νέα σχολική χρονιά κατά του ασφαλούς θα είναι βελτιωμένη μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Παιδείας ,ο οποίος τον διαβεβαίωσε για το γεγονός.

Κλείνοντας ο κ. Ροκανάς ,ευχαρίστησε θερμά , όλους για την θερμή υποδοχή & συνεργασία και έκανε ανοιχτή έκκληση ενότητας σε όλους να κοιτάμε μπροστά δίχως να μείνουμε στάσιμη , μόνον έτσι θα ξεπεράσουμε της δυσκολίες που μας χτυπούν την πόρτα .

Εκ του γραφείου τύπου
Επαρχίας Αλύκου

Η Χιμάρα για ακόμη μια φορά πολεμάει μόνη της
Μπολάνος: «Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της κυβέρνη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη