Το δημαρχείο Χιμάρας ξεκίνησε την υλοποίηση χωματερής όπου θα συσσωρεύονται τα απορρίμματα όλων των άλλων χωριών και ειδικά των τουριστικών, δηλαδή Χιμάρας και Δρυμάδων. Η χωματερή θα φτιαχτεί στο χωριό Κούδεσι, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων του.

Το δημαρχείο χωρίς να έχει δημοσιοποιήσει την μελέτη για το έργο και χωρίς να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά, έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες.

Αυτό που φοβίζει τους κατοίκους είναι η οικολογική καταστροφή που θα προκληθεί στην περιοχή, αλλά και η υγεία τους αφού η δυσοσμία θα είναι βλαβερή για τον οργανισμό και αφόρητη. Εάν εφαρμοστεί η υπερσύγχρονη μέθοδος του καψίματος των σκουπιδιών, τότε η αιθαλομίχλη θα προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν υπάρξει ταφή των σκουπιδιών, δημιουργούνται επικίνδυνα βιοαέρια που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά ή έκρηξη.

Οι δύο παραπάνω μέθοδοι, καύση και ταφή, ακόμη και στην Ελλάδα όπου εφαρμόζονται βάση πολύ αυστηρών κανόνων και Ευρωπαϊκών οδηγιών, έχουν αυξημένες πιθανότητες να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και οικολογικές καταστροφές, φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει στην Αλβανία όπου ο σεβασμός για το περιβάλλον είναι ανύπαρκτη έννοια.

Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το θέμα, ρωτάμε λοιπόν:
-Βάση ποιων κριτηρίων επέλεξαν το χωριό Κούδεσι για την χωματερή
-Η χωματερή θα λειτουργεί καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου ή μόνο το καλοκαίρι όπου Χιμάρα και Δρυμάδες σφύζουν από τουρισμό.
-Ποια μέθοδος διαχείρισης σκουπιδιών θα εφαρμοστεί, της καύσης ή αυτή της ταφής
-Έχουν γίνει οι απαραίτητες επιστημονικές μελέτες για το έργο
-Ποιος θα αναλάβει την υλοποίηση και λειτουργία της χωματερής

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.