Ο Δήμαρχος Γκόρος κατασκευάζει παιδική χαρά, καταπατώντας ιδιωτική περιουσία

Ο Δήμαρχος Γκόρος κατασκευάζει παιδική χαρά, καταπατώντας ιδιωτική περιουσία

Το περασμένο καλοκαίρι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο λειτουργίας ενός ιστοτόπου με την ονομασία stoprrenimit.com, με το οποίο ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει τα βίντεο και τις φωτογραφίες του με τις παράνομες κατασκευές και καταπατήσεις ( ότι θεωρεί ο καθένας βεβαία παράνομο ) ανα την Αλβανία.

Εκεί λοιπόν, επιτελείο της κυβέρνησης θα ελέγχει κάθε καταγγελία και θα πράττει ανάλογα. Σε αναζήτηση μας στον ιστότοπο αυτό είδαμε πολλά και διάφορα που αφορούν την περιοχή της Χιμάρας, μερικά τα δεχτήκαμε με έκπληξη και άλλα με εντύπωση. Ένα είναι σίγουρο κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να υπήρχαν πολύ περισσότερες καταγγελίες για την περιοχή της Χιμάρας και δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας μ' αυτό.

Εκεί ψαρέψαμε και την εξής είδηση. Στο κέντρο της Χιμάρας, βρίσκεται το αλβανικό δημοτικό σχολείο, έξω λοιπόν και δίπλα υπάρχει ένα κτήμα το όποιο όπως φαίνεται στην καταγγελία (stoprrenimit.com) που πιθανόν να έγινε από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες της γής, τον Σεπτέμβριο το δημαρχείο Χιμάρας ξεκίνησε χωρίς να ειδοποιήσει τους ανωτέρω να κατασκευάζει μια παιδική χαρά, χωρίς να έχει άδεια οικοδομής ( με άλλα λόγια παράνομο ).

Οι ιδοκτήτες από ότι φαίνεται έχουν όλους τους τίτλους ιδιοκτήσιας και από ότι μάθαμε με προσφυγή τους στο δικαστήριο αποφασίστηκε να σταματήσει το έργο και να αναβληθούν τα σχέδια, μέχρι το δημαρχείο να καταβάλει, αν θέλει να συνεχίσει, αποζημιώση για τη χρήση της γής στους ιδιοκτήτες. Κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί δεν υπάρχει ο προυπολογισμός στο δημαρχείο όσων αφορά την αποζημίωση παρά μόνο την κατασκευή.

Φαντάζομαι πώς για να το κατάφεραν αυτό οι ιδιόκτητες θα έσκασαν πολλά και σίγουρα θα είχαν τα "κονέ" όπως λέμε στη σημερινή διάλεκτο. Φανταστέιτε λοιπόν, το κάθε δημαρχείο να παίρνει αποφάσεις να χτίζει και να κατασκευάζει ότι θέλει σε ιδιοκτήτους χώρους με το έτσι θέλω και να μην έχετε τα "κονέ" για να το σταματήσετε ή να αποζημιωθείται. Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου