Συνεχίζονται οι βιαιοπραγίες στα χωριά της Βορείου Ηπείρου

Συνεχίζονται οι βιαιοπραγίες στα χωριά της Βορείου Ηπείρου

Μια σαπουνόφουσκα αποδείχθηκαν μέχρι στιγμής οι υποσχέσεις, που ανήγγειλε προεκλογικά ο τέως αρχηγός της αντιπολίτευσης και νυν Πρωθυπουργός Ε. Ράμα, για την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα. Τα περιστατικά (κλοπές, βιαιοπραγίες, θανατώσεις) που σημειώθηκαν τους έξι μήνες, μετά την διεξαγωγή των εκλογών, πήραν τρομακτικές διαστάσεις.

Δεν έμεινε ούτε μία κοινότητα στον βορειοηπειρωτικό χώρο που να μην έχει υποστεί αυτά τα περιστατικά, με το θλιβερό αποκορύφωμα το θάνατο ηλικιωμένων από τον ξυλοδαρμό και τις κακοποιήσεις.

Κι εμείς που είμαστε άντρες έχουμε φόβο να μείνουμε μόνοι μας στο σπίτι, ιδίως τα βράδια, σου εκμυστηρεύονται μερικοί υπερήλικοι από το Βρυώνι, αφού αναφέρουν το τρομερό συμβάν που συνέβηκε στην συγκάτοικό τους Μ. Κέσκου.

Μπροστά από μερικές μέρες δύο μασκοφόροι πήγαν στο σπίτι της, όπου έμεινε μόνη της, κι αφού της βούλωσαν το στόμα και την έδεσαν, την κακομεταχειρίστηκαν για ν’ αναγκαστεί να τους δώσει χρήματα ή να τους μαρτυρήσει που είναι κρυμμένα. Την κακοποιημένη γυναίκα την βρήκαν αργότερα οι γείτονες της, αφού δεν είχε κανένα μέσο να επικοινωνήσει. Οι κακοποιοί έκοψαν το τηλέφωνό της για να μην μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί τους, με τους δικούς της και την αστυνομία.

Η αστυνομία, κι αυτή τη φορά, παρουσιάστηκε στο σπίτι και συμπλήρωσε τα δικαιολογητικά.«Έκανε» το καθήκον της. Για να δείξει την ετοιμότητα και την φροντίδα της στην κοινωνία πως αυτή κάνει καλά τη δουλειά της. Αλλά τα αποτελέσματα άλλα δείχνουν. Δείχνουν να παρουσιάζονται και να μην συλλαμβάνουν κανέναν. Και τα πρόβατα σωστά και ο λύκος χορτάτος.

Αυτό που συμπεραίνει ο καθένας είναι το γεγονός που μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό δεν εξιχνιάστηκε. Κανένας κακοποιός δεν πάτησε την πόρτα της δικαιοσύνης. Κανένα δείγμα ενθάρρυνσης για την ασφάλεια και την τάξη. Όλα αυτά σε οδηγούν στο σκεπτικό: Γιατί αυτή η ανασφάλεια και οι βιαιοπραγίες στο βορειοηπειρωτικό χώρο; Πού σκοπεύουν; Μήπως την εκκένωση του και την συμπλήρωση με την κάθοδο των λιάπηδων ή των ορεσίβιων;

Οι εναπομείναντες στο βορειοηπειρωτικό χώρο είναι πάρα πολύ φοβισμένοι. Ποιος θα τους προφυλάξει;

Αλήθεια, ποιος από τους έξι ελληνικής καταγωγής βουλευτές στο αλβανικό Κοινοβούλιο έκαμε κάποια επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για την κατάσταση στο χώρο που ζει η Ελληνική Κοινότητα;

(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο)

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου