Η ΜΚΟ συμφερόντων παράγοντα του «βορειοηπειρωτικού» λόμπι που ανέλαβε να κατασκευάσει στη Β. Ηπειρο ένα υδραγωγείο έναντι 300.000 ευρώ παίρνοντας προκαταβολή 140.000 ευρώ. Όταν ο μηχανικός του ΥΠΕΞ επισκέφθηκε για επιτόπιο έλεγχο εντόπισε μια κατασκευή-μερεμέτι σε υδραγωγείο με τσιμεντόλιθους και σωλήνες μικρού διαμετρήματος στην επιφάνεια που καθιστούσαν ακατάλληλο το νερό για χρήση.

Ο μηχανικός δεν έδωσε θετική εισήγηση, κάτι που έπραξε όμως ο επόμενος μηχανικός που επισκέφθηκε το έργο... Ομως οι Ορκωτοί Λογιστές προτείνουν όχι μόνο να μην καταβληθεί το υπόλοιπο της οφειλής άλλα να διεκδικήσει το κράτος την επιστροφή και των αρχικών 140.000 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι στα παραστατικά που είχαν κατατεθεί και είχαν γίνει δεκτά από την Υπηρεσία υπήρχαν και τιμολόγια όπου Αλβανός εργάτης φέρεται να εισέπραττε μηνιαίο μισθό 1.900 ευρώ (το 2000), όταν ο μέσος όρος μισθού στην Αλβανία δεν ξεπερνούσε τα 150 ευρώ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το παραστατικό ανέφερε απλώς ένα αλβανικό όνομα χωρίς να υπάρχει όπως προβλεπόταν και επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου ή της ταυτότητάς του...