Την Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κων/νου Μητσοτάκη στη Δερβιτσάνη - Ο Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον πρωθυπουργό

25/10/23, 19:24
Κατηγορία: Τοπικά δρώμενα / Συντάκτης: Newsroom

Το πρωί της Παρασκευής 27/10 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Δερβιτσάνη. Με αυτή την προτομή, τιμάται ο αείμνηστος Κ. Μητσοτάκης ως ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε την Αλβανία μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στις 13 Ιανουαρίου 1991. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις, καθώς στην εκδήλωση θα παραστεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ενώ από ελληνικής πλευράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα εκπροσωπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η βάση της προτομής έχει τοποθετηθεί ενώ η προτομή εδώ και μέρες παραμένει στα γραφεία του Δήμου Δρόπολης. Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας η οποία θα φέρει το όνομα του Κων/νου Μητσοτάκη.

Δεν γνωρίζουμε πως επιλέχθηκε από τους διοργανωτές η συγκεκριμένη ημερομηνία για τα αποκαλυπτήρια, συμπίπτει όμως με την παραμονή της επετείου του ΟΧΙ και της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στους Βουλιαράτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: