Πλήγμα για την ΕΕΜ ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης στην Αλβανία

Πλήγμα για την ΕΕΜ ο νέος χάρτης της αυτοδιοίκησης στην Αλβανία

Ο νέος χάρτης που θα προκύψει από την νέα δομή της αυτοδιοίκησης στην Αλβανία που ήδη προετοιμάζεται, θα σηματοδοτεί το επόμενο κτύπημα στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Διαβάζουμε στα αλβανικά ΜΜΕ ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το σχέδιο, μέσω του οποίου έχει ως στόχο να καταστεί δυνατή την υλοποίηση της εδαφικής μεταρρύθμισης. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου που παρέχει όλη την μεθοδολογία, τα κριτήρια και τις προθεσμίες για την επίτευξη αυτής της μεταρρύθμισης.


Το σχέδιο που εκπονήθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει ήδη παρουσιαστεί στους αρμόδιους φορείς και σύντομα θα πάει στο κοινοβούλιο.

Ποια είναι τα βήματα που κάνει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα για το νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης και στην επίδραση που θα έχει η κατάργηση μικρών κοινοτήτων και δήμων στις περιοχές με αμιγώς Ελληνικό πληθυσμό και όχι μόνο, καθώς, συγχωνεύσεις με άλλους δήμους που κατοικούνται κυρίως από αλβανικό πληθυσμό με την πάροδο του χρόνου θα αλλάξει την εθνοτική δομή ;!

Τι βήματα κάνει η ΕΕΜ στο θέμα αυτό για την κατακύρωση των δικαιωμάτων που απορέουν από τις διεθνείς συμβάσεις;!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου